Nina Malmström

Bästa (och enklaste) kladdkakan i HELA världen!

Vet ni om att det är kladdkakans dag på tisdag? Jag har ingen jättekoll på alla dessa bakverks olika dagar, men tycker ändå det är en rätt rolig grej. Jag menar, alla ursäkter att få äta något extra gott är väl bra ursäkter? Och en riktigt bra kladdkaka som är sådär perfekt kladdig i mitten måste väl ändå vara något av det godaste som finns… MUMS! Jag har ett recept som vi har kört på i min familj sedan jag gick i bak- och matskola i trean, alltså på lågstadiet. Med andra ord har det här kladdkakereceptet hängt med i 18 år… Det har använts till fredagsmys, studentmottagningar och födelsedagskalas – alltid lika uppskattat. I Barcelona var mina kladdkakor ökända bland tjejerna som försökte äta lite nyttigare. Haha!

Du behöver:

2 ägg

2 dl socker

150 gram smör

1 1/2 vetemjöl

4 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt på ugnen på 150 grader. Vispa ihop ägg och socker. Rör sedan ner resten i ägg- och sockerblandningen. Häll smeten i en smord form. Ställ in i ugnen, ca 20-25 minuter. För att göra kladdkakan lite extra lyxig kan man smälta mörk choklad och ringla över för att till sist toppa med några hallon – MEN den funkar minst lika bra att ”bara” servera som den är ihop med lite vispad grädde. MUMS!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gabriella

    Åh så himla god! Tack för receptet Nina! Har redan bakat den två gånger 😋 Den står i ugnen nu för söndagsfika! Ha en fin dag! 🙂

    1. ninamalmstrom

      Men vilken underbar kommentar, vad glad jag blir. Tusen tusen tack och så roligt att jag kunde hjälpa till 🙂 KRAM!!