Nina Malmström

Har jag migrän?

Jag är ledsen för den kassa uppdateringen här inne. På vägen hem från Niterói fick jag världens huvudvärk som sedan har hållit i sig hela dagen. Jag har legat helt däckad i sängen och knappt kunnat röra mig. På eftermiddagen var Gabriel tvungen att åka iväg på ett möte så då fick jag ta lillan, men det blev väldigt lugna lekar. Duplobygge och så fruktstund framför Peppa Pig. Ingen jättespännande dag för Isabella, men jag har verkligen inte orkat något mer. Så därför har det inte heller blivit något bloggande förrän nu.

Jag undrar om jag kanske har migrän… Jag har fått sån här fruktansvärd huvudvärk vid ett flertal tillfällen tidigare. Första gången var i Barcelona för säkert fem år sedan och sedan dess kommer det tillbaka ett par gånger om året. Det konstiga är att inga värktabletter hjälper – det brukar det ju göra vid ”vanlig” huvudvärk. Idag var den tack och lov inte i sin allra aggressivaste form för då hade jag nog aldrig klarat av att ta hand om lillan själv. Ibland blir jag verkligen helt stenad och kan typ bara ligga i ett mörkt rum med en kall handduk över pannan. Även om jag inte alls rör mig så känns det som om hela huvudet ska explodera. Ibland blir jag också illamående… Någon som vet? Är det här migrän? Bör man söka hjälp?

Nu är klockan snart elva och det känns lite bättre efter att ha sovit ett par timmar, men huvudet dunkar fortfarande och det gör ganska ont i ögonen av att sitta framför skärmen. Jag har i alla fall fått i mig lite mat och vatten, nu tänkte jag gå och lägga mig igen. Hoppas huvudvärken är borta imorgon när jag vaknar. Kram så länge!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Angelique

  Jag tycker du ska gå till läkaren! Jag har migrän och får tabletter utskrivna på recept och när jag väl får en attack skulle jag inte klara mig utan dem, vanliga tabletter gör ingen skillnad alls för mig

 2. Jasmin

  Det är alltid bäst att kolla upp det innan man börjar testa sig fram bland läkemedel. Men det låter som migrän om du samtidigt blir illamående och är synkänslig, samt att det går över på en dag! Kramar

 3. Sophia Guerra

  Jag har haft migrän hela livet och det är först de senaste två åren jag hittat en medicin som funkar. Bamyl finns receptfritt på apoteket. Det är huvudvärkstablett med koffein. Jag tar två brustabletter med en gång när jag känner av det och det brukar gå över på en halvtimma. Väldigt effektivt speciellt när man har barn och inte har samma möjlighet att lägga sig mer och vila.

 4. Jenny

  Usch din stackare, lider själv av migrän som är hormonstyrd.För mig funkar 2 panodil zapp och en iprenza om jag tar det så fort jag känner att det är pågång.❤

 5. Emelie

  Jag har haft migrän hela livet och de som verkligen hjälper är en tablett från apoteket som heter Naproxen. Den är receptfri, ta två el tre direkt du börjar känna av de. Värt att testa då migrän är hemskt! Kram

 6. Maria

  Hej! Det låter som migrän, det brukar vara så för mig. Vart sitter huvudvärken? Vid migrän sitter den ofta väldigt specifikt i pannan precis över ena ögat. Det finna bra mediciner att få om du går till läkaren. Lycka till!

  1. ninamalmstrom

   Hej Maria! Ja det sitter liksom oftast på ena sidan av pannan, snett upp ovanför ena ögat om du förstår… Det är nog bäst att jag kollar upp detta hos en läkare ja. Tack snälla!

  1. ninamalmstrom

   Synen är det nog inte för jag har linser sedan en himla massa år tillbaka och styrkan kollar jag upp med jämna mellanrum, men kanske ändå vår att dubbelkolla så den inte plötsligt har försämrats jättemycket… Kram!