Nina Malmström

Flaskmatningen var min räddning

Hej fina ni! Full rulle här i Pelotas, men vi är i alla fall framme och resan hit gick jättebra. Isabella är så glad över att äntligen få leka med sina kusiner igen, och kanske framför allt deras vovvar. Haha! Idag är det förresten internationella flaskmatardagen, visste ni det? Visst är det helt fantastiskt att möjligheten finns att ge ersättning till sina små?! Alla bebbar förtjänar mätta magar och alla mammor (och pappor) förtjänar att välja det alternativ som passar just dem allra bäst. Jag ammade Isabella större delen av tiden, men ibland var det himla bekvämt och praktiskt att kunna plocka fram en nappflaska. Lillan vaknade för att äta med jämna mellanrum under nätterna så det blev inte särskilt mycket sammanhängande sömn för min del, men varje lördagnatt tog Gabriel henne så jag fick sova ut. Då var ersättningen min räddning då det där med pumpande aldrig blev min grej… Likaså när Isabella blev hungrig under Gabriels matcher och jag inte kände mig jättesugen på att plocka fram bröstet mitt bland alla människor. Hur har ni gjort hemma hos er med era småttingars matning?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cecilia

  Jag har ammat båda mina barn, i ca 14 resp 11 månader. Hade fruktansvärt jobbiga amninsstarter de första månaderna men mjölk fanns alltid och sen rullade det igång och fortsatte. Däremot så har de här båda perioderna med nyfödda spädbarn blivit förknippade med mycket smärta, svåra symtom, prestationsångest och en mamma som inte mått bra. Så om – OM vi nånsin får ett tredje barn så kommer jag inte amma. Råmjölk på BB och kanske något test om det kan funka nån gång per dag som hovbyamning i.o.m att jag haft en flödande mjölkproduktion tidigare. Men näringen ska bebis få från ersättning.

  1. ninamalmstrom

   Hej Cecilia och tack för din kommentar. Nej fy, vad jobbigt – jag förstår dig precis. Man ska välja det alternativ som känns bäst och som man själv mår bra av. KRAM <3

 2. Hannie

  Min unge totalvägrade att ta bröstet, så efter massa slit och gråt (från oss båda), så blev det ersättning för hela slanten. Är så glad att det alternativet finns! 🙂

  1. ninamalmstrom

   Ja, vilken tur att det finns alternativ och så skönt att det till slut löste sig för er. Man ska absolut välja det som passar en själv bäst <3 KRAM!

 3. Ida

  Jag har ammat min första i femton månader – sinade pga att lillasyster låg i magen, när stora barnet var 19 månader och 1 dagkom systern ut och tog över staffetpinnen! Nu är hon 6 månader och några dagar och vi ammar för fullt än ☺️ Slutar när hon är redo för det!

  1. ninamalmstrom

   Vad härligt att amningen funkar så bra för dig! 🙂 Jag hade också en himla tur med min amning med Isabella, aldrig några problem och nedtrappningen samt själva avslutet skedde väldigt naturligt också i samma takt som vi introducerade mer och mer fast föda. Hoppas att det går lika lätt om vi får en 2a någon gång! KRAM

 4. Josefine Moberg

  Ammade till åtta månader sen ville jag inte mer för rasade så i vikt, Så vi sa hejdå till bröstet och hej till flaskan istället. Vår son ammade som mellanmål och innan han skulle sova inför natten/ frukost så vi fick ersätta det med välling och något annat mellanmål på dagen. Kramar

  1. ninamalmstrom

   Jag tappade också mycket vikt i samband med amningen – det är helt galet vilken ökad förbränning det ger. Och så skönt som sagt att det finns alternativ 🙂 KRAM!

 5. Stina

  Jag hade inte särskilt mkt bröstmjölk med båda mina och efter 3 månader så hade det sinat helt med båda. Så är evigt tacksam för ersättning 😊