Vansinnigt det här med mässlingen… – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Vansinnigt det här med mässlingen…

Hej fina ni! Hoppas att ni har haft en härlig fredag. Vi började dagen med ett besök på Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus med Isabella. Kändes ärligt talat rätt olustigt i och med mässlingsutbrottet som just nu pågår i Göteborg (då barnsjukhuset  ligger på Östra sjukhusets område), men jag ringde i förväg för att dubbelkolla hur det låg till. Lillan har ju fått första sprutan (någon som vet när man får andra dosen?) så sköterskan lugnade mig med att det inte var något att oroa sig över. Dessutom stod de vakter vid ingången som kollade så man antingen var vaccinerad eller haft mässlingen som liten innan man fick gå in. Väldigt bra tycker jag – men av vad jag har förstått så var det ju en medarbetare som hade spridit smittan på Östra från första början. Vansinnigt! Borde det inte vara krav på att sjukhuspersonal måste vara vaccinerade mot luftburna sjukdomar?!

Hur som, besöket gick bra och otroligt snabbt. Vi var klara redan innan klockan passerat den egentliga besökstiden. Så skönt! Isabella tyckte att det var lite läskigt, men fick sitta i mitt knä under hela undersökningen och sköterskan var supergo och småpratade med lillan hela tiden, fråga skojiga frågor och visade roliga små saker. Läkaren var nästan helt säker på knölen vid lillans ögonbryn inte var något farligt, men skulle skicka provresultaten till vår vanliga doktor. Sedan stannade vi kvar ett bra tag på sjukhusets lekavdelning – den var så himla fin och jag förstår att det var svårt för Isabella att slita sig därifrån.Drottning Silvias barnsjukhus Imorgon vaknas biopremiär för Isabella. Vi har bokat knattebio vid tolv – Alfons Åberg flyger, jag gissar att det kommer bli väldigt populärt. Sedan ska vi gå och köpa en docka i leksaksaffären som jag lånat Isabella efter dagens läkarbesök. Jag sa att hon fick välja precis vad hon ville, men det skulle bestämt vara en docka. Annars har det inte hänt särskilt mycket idag, jag har varit så otroligt trött hela eftermiddagen och kvällen. Undrar om jag inte har brist på D-vitamin så lite som solen tittar fram på oss här i Göteborg? Det blev även en lång dag i Halmstad igår, men samtidigt väldigt lärorik. Jag är supertaggad för att kicka igång vårterminen nu och gud vad fint det var på skolan. Nästa fysiska träff blir dock först i mars, men innan dess är det massor med plugg och flera examinationer som ska göras online. Bara att sätta igång med andra ord. Jag fick förresten en fråga om vad jag studerar för någonting – jag läser en master i hälsa och livsstil. I framtiden vill jag jobba med hälsofrämjande frågor och insatser – och kanske någon dag långt långt fram i tiden även forska… Men det ligger som sagt vääääldigt långt fram.

Halmstad hogskola

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons