Sover era barn fortfarande på dagen? – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Sover era barn fortfarande på dagen?

Igår ställde jag en fråga på min Instastory om mina följares tvååringar fortfarande sov på dagen och resultatet blev 76 procent ja och 24 procent nej. Jag tycker att det är en himla rolig funktion det där och ännu roligare att så många engagerar sig och svarar. Isabella fyllde alltså två år i början av december och sover fortfarande siesta varje dag. Jag kan nog räkna på en hand hur många gånger det inte har skett och tycker att det är rätt tydligt att hon behöver den där vilan mitt på dagen. Men tänk så olika det kan vara! Min kusins dotter slutade till exempel med sin middagslur redan innan ettårsdagen. Det där uttrycket om att inget barn är det andra likt stämmer verkligen SÅ bra.I genomsnitt sover nog lillan en och en halv timme mitt på dagen. Blir det mindre än så är hon inte jätterolig att ha och göra med. Ibland kan det dock bli ännu längre – det beror så mycket på hur hon har sovit natten innan, när hon vaknade på morgonen och hur aktiv hon varit under förmiddagen. Både i söndags och igår sov hon i nästan tre timmar. Det hör dock inte till vanligheten. Haha! Jag hoppas att hon fortsätter sova på dagen ett bra tag till. Den där pausen är himla välbehövlig och sedan är det ju såklart himla skönt om man samtidigt har möjlighet att blunda en stund själv.

Nu när Isabella börjar förskolan kommer vilan ske redan klockan tolv och jag försöker göra mitt bästa för att komma någorlunda i fast just nu. Det går väl sådär… Vi har lite senare rutiner då det spanska tidstänket nog har satt sina spår på hela den här lilla familjen efter många år i Spanien. Vanligtvis somnar lillan runt tvåtiden, men jag ska försöka få till vilan åtminstone senast klockan ett den här veckan. Wish me luck! 🙂

Sover era barn fortfarande på dagen? Om inte, hur gamla var de när de slutade med det? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Det löser sej nog automatiskt 😉 Kanske tidigare mornar, högre tempo om dagarna på förskolan än hemma och så vips är man inne i ’nya’ tider. Så blev det för oss, även om vi låg hyfsat i fas med förskolans tider för mat/sov innan inskolning. Och här sovs det fortfarande mitt på dagen. Vår tjej blir 2 år och 2 månader om några dagar 😊 Kram!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Jaa, du har säkert rätt 🙂 Åh nästan lika gammal som Isabella då. Skönt med en vila mitt på dagen! Det tycker jag fortfarande hehe. KRAM!

 2. Stina

  Vilgot sover fortfarande de flesta dagarna men vissa helger behöver han inte sova. Men på förskolan är det ett annat tempo så där behöver han sova. Han är 2 år och 4 månader nu. Storebror slutade vid 2.5. Det gick liksom inte att få honom att somna längre så det märktes ganska tydligt när det var dags 😁 Kram 💛

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Ja, det lär nog märkas när det är dags att ta bort vilan. Isabella kan kämpa emot en hel del när hon somnar, men det har hon gjort sedan dag 1 haha… När hon väl somnat sover hon som en sten. KRAM <3