Nina Malmström

Har din bebis ont i magen?

Det är så himla mycket som jag redan hunnit glömma bort från bebistiden trots att vi själva var mitt i den alldeles nyss. Jag har en killkompis som precis blivit pappa och häromdagen la han upp världens gulligaste bild på sin lille son och skrev att han var en väldigt glad krabat, förutom när magen strulade. Det fick mig att minnas att Isabella som de allra flesta små bebbar också hade lite småkrångel med magen till och från – och jag skickade genast iväg ett tips om vad som räddade oss många gånger.

Vi testade nog allt man kan testa när lillan fick ont i magen. Jag provade att utesluta olika livsmedel, vi masserade och försökte hjälpa henne att få ut gaserna genom att cykla med de små benen, hon fick ligga på mage, bada, rapa efter maten, vi använde pysventil och gav henne Sempers magdroppar. Men ärligt talat hjälpte inget av det här särskilt mycket. Vår räddning vid de här tillfällena blev Miniform – alltså världens bästa grej som funkade SUPER på lillan. Det är orala droppar som bryter ner skummet och bubblorna som orsakas av nedsvald luft. De går direkt på gasansamlingarna i mag-tarmkanalen och tas inte upp av kroppen. Jag köpte alltid med mig Miniform när vi var i Sverige och kommer till och med ihåg att mamma fick skicka ner en liten flaska till Barcelona vid ett tillfälle då vårt förråd tagit slut. miniform

Så om er lilla bebbe har en mage som krånglar ibland – ge Miniform ett försök 🙂 Finns på alla Apotek!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.