Första inskolningsdagen – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Första inskolningsdagen

Tänkte bara kika in och berätta att första inskolningsdagen har gått helt strålande. Isabella tyckte att det hela var SÅ spännande och ville inte alls gå hem när det var dags. “Jag stannar här”, sa hon bestämt och fortsatte leka med de små djuren som hon fastnade extra för. Haha! Det var lite svårt att sitta still på sin plats vid lunchen och vänta på att alla andra skulle äta upp, vilket ju inte är så konstigt då vi alltid låter henne gå från bordet när hon är klar hemma. Sedan var det helt omöjligt att somna på vilan, hon var trött och låg stilla alldeles tyst – men ögonen var vidöppna så efter en halvtimme gick vi ut och lekte istället. Jag tyckte mycket om både förskolan och personalen och allt känns faktiskt jättebra så här efter första dagen. Isabella var ganska blyg till en början, men det släppte fort. Jag försökte hålla mig lite i bakgrunden och gick till och med i från ett par gånger för att skriva på papper och fixa i ordning lillans extrakläder utan några problem. Och så fick jag prata portugisiska också då kvinnan som jobbar i köket är från Brasilien. Super om Isabella kan få öva lite med henne ju, sedan ska vi även ansöka om modersmålsstöd några gånger i månaderna vilket inte verkar vara några konstigheter att få. Hur bra som helst!Nej nu väntar jobb fram tills åtta ikväll – jag kommer nog vara rätt död när jag kommer hem efter att ha varit igång hela dagen. Kom inte i säng förrän vid ett igår och så vaknade jag vid sex när Gabriel gick upp på toaletten. Och vet ni vad? Ingen liten låg bredvid mig i sängen! Min stora duktiga tjej sov hela natten i sin egen säng i sitt eget rum, helt otroligt. Kvart över sex hörde jag ett litet skrik så då gick jag in och hämtade lillan så låg vi i stora sängen och drog oss en timme innan det var dags att gå upp och göra i ordning oss för förskolan. Mycket nytt på en och samma gång för denna lilla fröken. Jag är så stolt att jag nästan spricker!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ninamalmstrom
      ninamalmstrom

      Eftersom Isabella har två modersmål (svenska och portugisiska) kan man ansöka om att få stöd i det ena, det vill säga att det kommer en portugisiskalärare till förskolan ett par gånger per månad och är med lillan under förskolans vanliga aktiviteter. Så har jag förstått det i alla fall 🙂 Ja, jättekul!!