Påskmaten du bör undvika som gravid – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Påskmaten du bör undvika som gravid

God morgon fina ni! Påskafton idag alltså – so let the eating begin. Haha! Jag vet faktiskt inte om det blir någon traditionell påskbuffé för oss alla i år, kanske att vi kör på det imorgonkväll hemma hos mamma och papp. För idag ska vi ju som jag nämnde igår till Tjolöholm på trerätters. Mums! Hur som helst ramlade jag passande nog över en artikel inne hos Vimedbarn som handlade om vilken påskmat som gravida bör undvika. Jag tänkte dela med mig av det här för jag tycker själv att det är lite svårt att alltid veta vad som är okej eller inte att äta. Att vi alla ska försöka hålla nere på sockret de här dagarna är väl ingen surprise. Visste ni att vi svenskar äter i genomsnitt 1,4 kg godis per person under påskdagarna? Haha, jisses! Men hur är det med resten då?

Kallskuret – salami, parma och liknande charkuterier bör undvikas, så vida du inte haft framförhållning och fryst ner detta i tre dagar för att bli av med eventuell toxoplasma.

Gravad och rökt lax – okej att äta om den är nyförpackad eller nygjord och har förvarats väl kyld. Annars? Undvik!

Opastöriserad ost – som till exempel brie, gorgonzola, chevre, taleggio och vacherol ska helst undvikas. Oj oj, helt klart den svåraste för min del inte bara på påsken då jag är en riktig ostälskare. Jag får hålla mig till några smarriga hårdostar (okej gjord på såväl opastöriserad som pastöriserad mjölk) istället.

Vi har förresten varit ute på äggjakt nu på morgonen. Mycket spännande tyckte Isabella! Glad Påsk från oss <3Det blev till slut Bamse-tights, pixiböcker, Playdooh, hårspännen, solglasögon, skumbad, studsboll, druvor, blåbär, clementin och russin i påskägget för Isabella. Lite mycket kanske, men jag råkade köpa så himla stort ägg. Haha! Isabella var lite bekymrad över att det inte fanns något påskägg till grannkatten Lennart.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.