Älska rollspel! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Älska rollspel!

Sedan ungefär två månader tillbaka har Isabellas favoritlek varit rollspel. Eller jag vet inte om jag ska kalla det en lek egentligen, för det förekommer mer eller mindre hela tiden. Det började redan för ganska länge sedan med att hon ville att jag eller Gabriel skulle leka att vi var hennes kusin och bästa kompis Stina (och den tredje av oss mamma Amanda eller pappa Bobbo – Stinas föräldrar), men numera skiftar det mellan ett tjugotal olika karaktärer. Ibland ska vi vara sysslingarna Axel och Greta uppe i Värmland eller kompisarna Matheo och Meia, ibland är det Pippi Långstrump, Tommy och Annika eller Daniel Tiger och hans lillasyster Margarete (vad heter hon på svenska? Vi kollar nästan bara på den portugisiska versionen). Nya favoriter är Mowgli, Bagheera och Baloo. Alfons, Milla och Victor var det också ett tag… Det gäller att hålla koll på vem man själv är och framför allt på vem Isabella är – annars vägrar hon att svara och kan till och med bli jättearg. “Hej min lilla älskling” sa jag häromveckan och då fräste hon ilsket: “Jag är inte älskling, jag är Margarete”. När Gabriel ringde upp sin mamma på FaceTime tillsammans med Isabella för ett tag sedan och farmor glatt utbrast “OLÁ ISABEEELLAAA” muttrade hon buttert till svar “Jag heter Stina…”. Haha, så när vi är ute och leker är det många olika namn som ropas på lekplatserna och folk undrar nog…En bild på oss som är precis ett år gammal. Tänk så otroligt mycket som har hänt sedan dess. Min stora tokiga lilla tjej!

Just nu är det väldigt mycket fokus på bebislek så Isabella är allra oftast Meia eller Margarete. Det har säkert att göra en del med bebisen i magen och hon kryper runt på alla fyra och säger “gaagaa” eller pratar med väldigt ljus bebisröst. Haha! Nappen har plötsligt blivit viktigare än aldrig förr – och när jag fortsätter med mitt “ta ut nappen Isabella, vi hör inte vad du säger” får jag många gånger “jag leker att jag är en bebis mamma, bebisen behöver nappen” till svar. Alltså denna lilla tokfia! Hon är verkligen något alldeles speciellt <3

Leker era barn liknande lekar? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Här hemma letar vi mest efter lejon och spöken. T ex “mamma, det är ett lejon i sovrummet, vi vågar inte sova där”.. Tack för den alfons Åberg 😅

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Haha, mycket snack om lejon och spöken här också… Alfons är en stor favorit även hos oss… Men inte något som är läskigt ännu, men det kanske kommer haha…