Vad ska lillasyster heta? – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Vad ska lillasyster heta?

Hej fina ni! Idag går jag in i vecka 21. Halva graviditeten är därmed avklarad och sommaren står snart på tröskeln – när den lider mot sitt slut börjar det bli dags för lillasyster att titta ut. Det är nu nästan fem månader sedan vi kom hem till Sverige och när lika lång tid har gått igen är vi en till i familjen. Helt galet egentligen! Jag menar, de här senaste månaderna har ju bara susat förbi – det känns som om vi bodde i Brasilien typ igår? Lillasyster kommer vara här innan vi ens hinner blinka. Haha! Med andra ord börjar det kanske bli hög tid att fundera på namn…

Vi valde mellan namnen Isabella och Olivia sist. Olivia var egentligen min favorit genom hela graviditeten, men så på slutet fick jag en sån himla beslutsångest och lät Gabriel bestämma. Och det blev ju jättebra med Isabella, men jag har ändå hela tiden hoppats på att få använda Olivia till ett småsyskon någon gång i framtiden. Så det är fortfarande ett mycket starkt alternativ, men man kan ju ändå inte riktigt låta bli spåna vidare lite ändå… Ett namn som vi båda gillar är Luiza, ett annat är Alice – men det brasilianska uttalet gör att det tyvärr faller bort för mig då jag tycker att det låter jättetokigt. De uttalar liksom själva e:et på slutet som i Alic-E. Andra favoriter för min del är Felicia, Nicolina och Bianca – men då skrattar bara Gabriel… Amanda är dock ett namn som vi tycker mycket om, men det heter både min svägerska och jag själv i mellannamn så hade nog blivit lite konstigt.Lillasyster kommer troligtvis få heta Britta i mellannamn precis som sin storasyster. Både min mormor och farmor hette nämligen så – två väldigt speciella kvinnor som på många sätt och vis varit med och gjort min barndom till den bästa någonsin – självklart vill jag döpa mina döttrar efter dem. Dessutom känns det lite extra roligt med ett riktigt svenskt namn eftersom barnen får Gabriels efternamn som är så brasilianskt det bara kan bli. Planen är att jag också ska byta till da Silva Dias inom en snart framtid, men jag avvaktar lite till – för har ni hört om de galna köerna för ny passansökan? Haha, helt vansinnigt ju!Lite extra kul att se tillbaka på alla bebisbilder med Isabella nu när vi väntar en till liten… Så himla spännande! Tror ni att vi får ännu en lintott eller kommer lillasyster ha mörkare färger precis som pappa?  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Andrea

  Alltid spännande att läsa din blogg!
  Själv är jag latinamerikansk och min man är svensk. När jag blev gravid för ett år sedan började vi leta namn på en gång, eftersom att vi ville ha namn som alla i släkten kunde uttala utan problem (på svenska, spanska och engelska som vi pratar hemma). Till pojke gillade jag Nicolas, men inte min man pga bebisen var beräknad på jukafton, så han tyckte att det var löjligt. Till tjej hade vi en lång lista med bland annat: Aurora, Frida, Felicia, Isabella 😄, Olivia, Esther, Lucia och Maya. I slutet av graviditeten var Maya favoriten. När lilltjejen kom (2 veckor efter bf 😅) kände vi att namnet passade fortfarande, så hon heter Maya Eva Isabelle. Eva och Isabelle efter våra mammor och ganska internationella namn ändå. Vi har inte planerat att ha fler barn, men jag behåller listan ifall att 😂.
  Du har en otroligt fin familj. Lycka till med graviditeten!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Tusen tack Andrea för dina gulliga ord, vad glad jag blir. ÅH Nicolas är också ett av mina favoritnamn, men tyvärr inte lika populärt hos Gabriel… Vilket fint namn lillan fick till slut (och Isabella kom nästan också två veckor efter bf)! Lika bra att behålla listan, man vet ju aldrig vad som sker 😉 Tack snälla söta du, KRAM!!

 2. C

  Min man har mörkt hår som din man och jag är blond. vår dotter har fått kastanjebrunt med ljusa slingor så fort vi är i solen vilket hon har nästan året om då vi bor i sydösteuropa. Sonen är blond som Isabella med tjockt hår som pappa medan dottern har mitt tunna. Båda barnen har fått bruna ögon som sin pappa dock. Väldigt spännande sånt här 🙂

  Ska bli skoj att se vad ni väljer för namn, känner igen diskussionen om uttal och stavning 🙂 min son och din man har samma namn och det är ju väldigt internationellt, precis som Isabella. Olivia är jättefint, och även Livia gillar jag. Lycka till med allt och kul att vi får följa er resa 🙂

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Jaa, så himla spännande ju! Det ska bli så kul att se hur det blir 🙂 Föddes dina barn med blåa eller bruna ögon förresten? Isabella hade blå ganska länge, men nu är de ljusbruna sedan minst ett år tillbaka. Tack så jättemycket, väldigt roligt med namn – men en del diskussioner när man kommer från olika länder och säkert annars också. Haha! KRAM

 3. Elin

  Vilka fina bilder på Mini-Isabella!
  Vill bara hälsa att du har en fantastisk blogg som jag älskar att följa.
  /Elin

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Tack så hemskt mycket gulliga du, vad snällt av dig. Jag blir så himla himla glad!! KRAM <3