Byta förskola? – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Byta förskola?

Hej finaste ni! Redan onsdag idag, förskola för lillan och jobb för mig. Så även imorgon, men sedan tar vi långhelg igen. Jag har noll koll på dagarna just nu efter att ha haft Isabella hemma så mycket det senaste, men det känns faktiskt ganska skönt. Haha! På fredag ska jag till barnmorskan så då åker jag och lillan in till Göteborg på morgonen och efter kontrollen blir det vidare till mormor och morfar igen. Beroende på vädret funderar vi på att åka upp till sommarstugan i helgen allihopa, det vore så himla mysigt. Men om det ska regna stannar vi nog hemma…Några bilder från helgen när Isabella och kusin Stina körde sleepover hos mormor och morfar/farmor och farfar. Hur mysigt?! Våra stora tjejer! <3Förra veckan var jag förresten och besökte en ny förskola. Vi är egentligen nöjda med den vi har idag (förutom att det har varit en himla massa vikarier, men det är ju inte så mycket att styra över…) – dock har vi en som ligger på endast en minuts gångavstånd från där vi bor. Det är stor skillnad på en minut och tjugo, speciellt när man har en liten bebis som också ska med om morgnarna. Allt kändes i alla fall hur bra som helst – mysiga pedagoger, en superfin gård där vi har varit och lekt om helgerna och lokalerna är i princip som nya. Roliga aktiviteter, mycket kreativitet och pyssel. Så nu har vi satt upp oss i kö och enligt hon som visade mig runt så ska det inte vara några konstigheter med att få plats i augusti eftersom många barn börjar skolan.

Jag måste erkänna att det tar emot lite att flytta lillan, men samtidigt kommer det på sätt och vis bli en nystart efter sommaren även om hon skulle gå tillbaka till den gamla förskolan. Nya rutiner efter en lång ledighet, nya barn och gamla kompisar som flyttat upp till stora avdelningen. Så det får nog bli så här…

Är det någon av er läsare vars barn har bytt förskola? Hur fungerade det?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nat

  Hej,
  Va skönt att ni är så nöjda med den förskola ni har, och skoj att ni hittat en med ändå bättre förutsättningar. Jag tror det blir bra oavsett hur du väljer faktiskt. 20 mins gångväg kan ju bli ett perfekt sett att lära barnen att vardagsmotionera och även er vuxna. Det närmare dagiset har ju fördelen att de dagar ni inte vill vardagsmotionera så slipper ni 🙂

  Om ni byter hade jag gjort det långt innan bebis nr 2 kommer eller långt efter, INTE samtidigt, det kan bara bli problem rent spontant. Jag tror det är bra att ta så lite förändringar som möjligt i samband med att barnen får sitt första syskon.

  Vi bytte avdelning på samma dagis för vår äldsta när vi efter 1 års kö kom in på ett spår som vi verkligen ville ha (ur och skur). Han var då 2 1/2 år och han trivdes väldigt bra där han var, det var vi föräldrar som ville byta. Det tog otroligt lång tid att skola in honom på den nya avdelningen, han saknade sina gamla kompisar och sin favoritfröken. SEn blev det bra efter kanske 2 månader, men det var en hel del tårar under den tiden vid lämningar. Med det i bakhuvudet har jag blivit lite ödmjukare till att barnen knyter an till personalen och att det viktigaste för dom är kontinuitet inte en viss inriktning 🙂 det var vi föräldrar som ville byta och inte sonen. Men nu är det super bra och han grät många tårar när han fick skiljas från de nya fröknarna och kompisarna när han började i skolan. Även småsyskonen har gått på samma spår och vi har verkligen varit nöjda. När det sedan öppnade en förskola nästgårds där vi bor ville vi först byta, men valde sen att behålla den förskola barnen redan hade. Det valet gjorde vi mest för äldsta sonens skull, han verkar inte vara typen som riktigt gillar förändringar och det är bara några få år sen är det ändå dags för skola även för småsyskonen.

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Tusen tack Natalie att du delade med dig av er situation. Härligt med ur och skur! Det var jag också riktigt sugen på, men sedan fick vi tacka ja till det platserbjudandet som vi fick… Isabella kommer hinna gå minst en månad på den nya förskolan innan lillasyster är beräknad vilket kanske känns som lite på gränsen, men jag håller tummarna för att det ska gå bra ändå. STOR KRAM!

 2. C

  Jag har aldrig bytt förskola men när vi letade förskola till stora och jag var gravid rekommenderade barnpsykologen (vanligt i det land vi bor att det finns på förskolan) som jobbade på en att hon skulle börja 2-3 mån innan lillebror kom så att hon kom in helt i rutinen innan han föddes, så att det inte blev för tätt inpå utan att hon var trygg och van vid rutinen att gå dit. Sagt och gjort så blev det och för oss blev det toppen. Hon var 1 år 10 mån och lillebror kom 2,5 mån senare. Det kanske hade gått utmärkt ändå men hon menade på att det var viktigt att barnet inte kände att nu kom det ett syskon och jag måste gå till ett nytt ställe. Nu kansk ni hinner skola in i god tid innan han kommer, minns inte riktigt när du hade BF och då är det ju underbart om det kan vara nära hem. Lycka till 🙂

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Ja, jag tror också att det ligger en hel del sanning i det där… Isabella kommer hinna gå minst en månad på nya förskolan och det känns lite på gränsen, hade helst velat ha henne längre – men det lär bli en nystart på gamla förskolan ändå efter det långa sommaruppehållet så jag håller tummarna att allt ska gå bra ändå… Kram!

 3. Jessica

  Hej,
  Vi bytte förskola i höstas. Storebror började skolan så vi bytte förskola för att den nya lång på samma ställe som skolan. För oss var det väldigt positivt. Nu hamnade mellanbror och lillasyster på samma avdelning. Det är mycket enklare när man ska hämta och lämna. Jag tycker du ska byta om du har möjlighet. ☺