Växtvärk hos barn? – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Växtvärk hos barn?

God morgon på er! Har precis lämnat lillan på förskolan utan tårar och det känns bara så himla bra i magen varje gång det händer. Vi var lite sena idag och jag har märkt att det funkar väldigt bra att komma precis när samlingen dragit igång. Det är ju inte så att vi med mening vill komma och störa mitt i alltihop, men för Isabella blir det lite spännande i och med att alla kompisar redan sitter samlade. Någonting är liksom på G och hon blir så nyfiken på vad som ska ske att hon glömmer bort att vara ledsen över att jag ska gå.

Jag somnade med lillan vid nattningen igår – med disk och middagsrester kvar på diskbänken i köket. Helt slut! Sedan vaknade Isabella mitt i natten och var jätteledsen. Klagade över ont i benen och jag ägnade säkert två timmar åt att massera, knåda och trösta. Måste väl vara växtvärk? Jag hade det så himla ofta när jag var liten och jag minns verkligen hur ont det gjorde. Har ni något superknep?

Så jag vaknade helt groggy och med världens huvudvärk när alarmet ringde imorse och Isabella var nog också lite påverkad av den jobbiga natten för hon sov ända till tio över åtta. Det händer i princip aldrig längre. Det blev rätt bråttom när vi sedan skulle iväg, men jag tänkte att det var bättre att låta henne ta igen lite förlorad sömn och ville inte väcka. Nu väntar jobb till fyra och därefter är det långhelgsledigt. Härligt! Så här såg förresten livet ut för fem månader sedan, kontraster?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Charlotte

  Skönt att det går bättre med lämningarna! Albin hade växtvärk när han var liten och mamma lindade hans ben med varma och kalla (blöta) handdukar om vart annat när han hade ont. Funkade för honom 🙂

 2. Elsa

  Kan varmt rekomendera att sätta på långa strumpor! Tex dina så att de går upp över hennes ben och sen massera. Funkar jättebra för oss. Vi gjorde det till en grej så hon fick köpa sina egna långa knästrumpor som vi använder vid växtvärk på nätterna! rekommenderas

 3. Emma

  Vår son på fem har haft växtvärk sen 2 år och hemsk sådan. Vi värmer alltid en vete kudde och lägger på benen. Det älskar han i dem svåra nätterna är vi tvungen att ge smärtstillande. Han kan vakna 2-4 gånger i veckan. Han har värst på våren o hösten med växtvärk. Ibland vill ha tjocksockar på sig också. Vår son har verkligen dragit iväg och är nästan 130 cm och inte fyllda 6 år ännu. De har räknat ut han kommer bli runt 2 meter när han är klar så inser att detta kommer bli en vana. Nu kan han ibland säga i förväg att mamma i natt kommer jag ha ont i benen och mycket riktigt stämmer det alltid.

   1. ninamalmstrom
    ninamalmstrom

    Åh tack så mycket för tips, det kommer ge riktiga flashbacks från när man var liten och hängde i gymnastiksalen 🙂 Kanske kan börja att testa med tigerbalsam? Kram!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Stackars stackars liten! Minns exakt hur ont det gjorde och hur jobbigt det var… Tack för tips med varma strumpor och vetekudde – det kommer garanterat inhandlas. Det är dessutom ALLTID skönt att ha hemma! 🙂 Kram!

Annons