Hej foglossning! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Hej foglossning!

Hej fina ni! Har precis kommit tillbaka till Kungsbacka från Göteborg efter ett besök hos sjukgymnasten på grund av min onda rygg. Nu ska jag möta upp Gabriel på biblioteket för lite lunch innan jobb väntar i butiken resten av eftermiddagen och kvällen.

Jag fick berätta för sjukgymnasten om mina tidigare ryggbesvär och hur jag upplever det annorlunda denna gång, sedan tittade hon på mig både stående och liggande, vred och vände. Väldigt snabbt satte hon diagnosen foglossning – eller bäckensmärta/bäckenuppluckring då själva benämningen foglossning egentligen är lite missvisande eftersom det ju inte är något som “lossnar”. Sjukgymnasten var superbra och gav mig flera övningar att göra hemma samt råd om vad jag bör undvika för att belasta ler än nödvändigt. Jag som ÄLSKAR att promenera och har sett fram emot många långprommisar i sommar får kanske tänka om då det tydligen är något av det sämsta man kan göra…

Sedan köpte jag ett speciellt bälte som ska ge extra stöd för ryggen, framför allt när jag jobbar – då min typ av arbete inte heller är något att direkt rekommendera vid foglossning. Blir det värre ska jag komma tillbaka för eventuellt testa någon slags smärtlindring, som akupunktur eller TENS. Någon av er läsare som har eller har haft foglossning? Dela gärna med er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Min dotter är 1år nu och jag minns mycket väl foglossningen. Gick alltid 3-4 hundpromenader varje dag men dem fick kortas av rejält under vissa perioder, en sträcka som borde tagit max 10min kunde ta en halvtimme och varenda jäkla steg var jobbigt/smärtsamt att gå. Men i perioder blev det lite bättre.
  För mig gjorde det även suuuperont att plocka ur diskmaskinen, det kändes som att ryggen gick i två delar. Men ändå fortsatte jag med den sysslan.. Minns också efter kejsarsnittet, första dagarna hemma, gissa vem som prompt skulle fixa med diskmaskinen och alla andra sysslor. Tror inte kvinnor kan vara stilla, “jag ska bara”.

  Det är så kul att följa er graviditet, din blogg är underbar. Isabella är så söt 💕

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Tack snälla för din kommentar, vad glad jag blir över dina fina ord <3 Jättekul att du läser bloggen! Ja usch och fy för foglossning alltså… Gick det över efter att bebisen kommit ut? Jag tycker att det där bältet jag skrev om har hjälpt en hel del faktiskt, ska försöka komma ihåg att göra mina övningar också så kanske det blir ännu lite bättre… Men SÅ tråkigt på promenaderna, jag kommer nog gå ut och gå ändå även om man inte ska… Älskar ju att promenera!

Annons