Flyga med 2,5åring – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Flyga med 2,5åring

Om en vecka åker vi till Spanien. Det blir först fyra dagar i Barcelona, sedan sex dagar på Mallorca och så ytterligare fyra dagar i Barcelona på slutet. Det kommer bli helt fantastiskt! Jag längtar SÅ! Det blir första flygresan med Isabella på nästan ett halvår, så länge har det aldrig gått mellan gångerna innan. Första året flög vi mellan Sverige och Spanien eller Italien i princip varje månad så till slut var det inget märkvärdigare än att ta bussen. Nu var vi ju i Barcelona med mormor och morfar i december och bara någon vecka tidigare flög jag och Isabella ensamma från Brasilien, men sedan dess har vi faktiskt hållit oss på marken. Det känns nästan lite ovant nu när jag börjar tänka på alla förberedelser inför resan. Själva flygturen är jag inte orolig för, nu är ju Isabella så pass stor att allt kommer vara så mycket mer spännande än sist. Hela resan kommer bli ett äventyr! Man kan leka eller prata med henne i timmar utan att hon tröttnar. Med lite böcker, några små leksaker att pyssla med, ombyte och snacks kommer vi långt. Och så någon film att titta på i nödfall. Själva utomlandsvistelsen känner jag mig också lugn inför. Bara vi får med oss ett paket av rätt välling och flaska ner (petigaste tjejen ever) så vet jag från tidigare att allt annat man kan tänkas behöva faktiskt går att hitta på plats…

Däremot är jag fundersam över hur vi ska göra med det praktiska – bara ta med resevagnen, bara Buffalon eller både och? Isabella sover ju fortfarande på dagen och “vanliga” vagnen är bra mycket bekvämare att ta sig i en siesta i… Att ha resevagnen med på flygplatsen är väldigt bekvämt, men nu är hon ju så pass stor att hon kanske lika gärna vill gå själv och då är den ju bara onödig. Vi har inga mellanlandningar och så länge vi ser till att vara på flygplatsen i god tid lär det heller inte bli så bråttom att vi måste stoppa ner henne i vagnen och pinna på… Men ska vi ta med bilbarnstol för taxiresor eller bara välja att åka kommunalt? Buss och metro funkar super i Barcelona och på Mallis kommer vi nog mest hänga på hotellet eller stranden precis utanför dörren. Fram tills sist vi reste rymdes Isabella fortfarande i babyskyddet (i Brasilien hade vi såklart riktigt barnstol monterad i vår bil) och det var ju så himla smidigt och enkelt. Nu är hon nog både för lång och tung…

Hur har ni som rest med lite “större” barn gjort? Känns som om jag mest har erfarenhet av att resa med bebisar 🙂 Där har jag stenkoll, kolla gärna in mina bästa tips:

Flyga med bebis

Långflygning med små barn

Långflygning ENSAM med barn

SÅ överlever du flygresan med en snart 2åring

6 tips för att minska jetlag hos barn

Flyga som gravid

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellen

  Använd cabify appen och beställ taxi med bilbarnstol (dock framåtvända tyvärr) men bättre än ingen om ni vill åka lite taxi också i Barcelona. Sånt meck att ta med egen bilbarnstol som man inte kan klicks fast på vagnen om man inre ska hem till nån så är dom ju inte det smidigaste att släpa omkring på…

 2. Rebecka

  Ni måste ju typ vara världens finaste familj ❤ Jag hade verkligen velat hänga med er på semester till Spanien!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   HUR gullig kommentar?! Alltså du gjorde min kväll Rebecka!! Var bara tvungen att läsa upp den för Gabriel. Tusen tusen tack sötaste du för att du tar dig tid att lämna så fina, värmande ord och för att du läser bloggen <3 STOR KRAM!

 3. Sophia Guerra

  Vår dotter är 3,5 år. Vi har flugit ganska frekvent med henne eftersom vi nor i USA. Resa hem till familjen eller resa runt i USA. Vi har kört resevagn och bilbarnstol som vi har kunna både checka in och haft med ombord på flyget. Tycker det har funkat bäst. Alltid skönt att dottern kan sätta sig i vagnen när man ska gå mellan gaten och bagaget på flygplatsen samt till bilen eller transporten när man har massa väskor.

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Tack för att du delade med dig! Jaa, vi brukar ha med både resevagnen + den vanliga – tycker precis som du att det är himla smidigt att ta med resevagnen ombord på flygplanet och bara kunna smälla upp när man går av. När jag reser ensam med lillan är det här ett MÅSTE! Kram!