Mandelolja vid graviditet – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Mandelolja vid graviditet

Jag har slarvat en hel del med att smörja magen under den här graviditeten. Något som jag var supernoga med när jag väntade Isabella, två gånger om dagen – varje morgon och kväll, inga undantag. Tänk så mycket som skiljer sig åt graviditeterna emellan. Man har helt klart lite andra prioriteringar när man redan har ett barn hemma. Haha!

Jag lovar dock mig själv varje dag att bli bättre på att komma ihåg just det här med smörjningen. Huruvida det förebygger bristningar eller inte vet jag inte, men skönt är det i alla fall för den kliande huden. Jag är lite sugen på att testa mandelolja efter att ha läst om alla dess fördelar inne hos Skönhetsguiden. Där finns massor med intressant information om olika slags naturliga produkter för kropp och själ, varav mandeloljan är en av dem. Tack vare vitamin E sägs den faktiskt kunna förebygga eller reducera uppkomsten av bristningar på mage och lår. Oljan ska även ha god effekt på acne, vilket jag ju har haft en del problem med både under graviditeterna och amningstiden. Så kanske värt att ge det ett försök? Dessutom rekommenderas mandeloljan till rengöring av bebisars känsliga hud. Har ni testat?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Nat

  mandelolja är grymt, tycker även att kokosolja funkar toppen
  jag använder det till bröst och mage under graviditet samt hårtoppar, torra händer och armbågar och läppar
  barnen smörjer jag på torra områden på deras små kroppar vid behov och det funkar också jätte bra

  grymt bra tycker jag

 2. Emy

  Mandelolja är också toppen till sina torra naglar! Använder det till mina naglar och de är alltid mjuka och fina efter man har smort in dem med mandeloljan 😊👍🏻