Fötterna växte när jag var gravid! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Fötterna växte när jag var gravid!

Jag VET att man inte ska ropa hej förrän man är över ån, ta ut lyckan i förväg och allt det där – men jag kan liksom inte riktigt låta bli. En sak som jag ärligt talat var rätt orolig för vid tanken på en till bebis, eller snarare en till graviditet, var att få större fötter. Det låter säkert jättefåfängt, men det var absolut inte själva grejen med att fötterna kanske skulle växa som störde mig – utan att jag skulle behöva göra mig av med alla mina skor. IGEN. För det här var nämligen exakt vad som hände mig när jag var gravid med Isabella. Redan tidigt i graviditeten skedde något, det var verkligen från en dag till en annan. Som om fötterna växte över en natt. Plötsligt var precis ALLA mina skor för små. Jag har alltid haft storlek 37-37,5, men nu tvingades jag köpa 38:or istället. Låter kanske inte som någon jättestor skillnad, men tillräckligt stor för att mina gamla skor skulle kännas alldeles för trånga och för obekväma att pressa ner fötterna i. Jag var faktiskt riktigt ledsen då jag under de senaste åren hade lyckats samla på mig en rätt imponerande skosamling som jag var riktigt stolt över, men nu stod de ju bara där på hyllan och blängde på mig. Hoppet på att fötterna skulle gå tillbaka till sin normala storlek när bebisen väl var ute fanns såklart där in i det sista, men när Isabella hade hunnit vara utanför magen ungefär lika länge som inne gav jag till sist upp den allra sista gnistan och sålde av allihop.

Så här ytterligare nästan två år senare är jag, trots massor med tåhävningar i hopp om att musklerna i foten skulle tränas upp och fotvalvet lyftas tillbaka, fortfarande en 38:a. Det känns dock helt okej för nu har jag ändå lyckats införskaffa mig i en hyfsad skogarderob, om än betydligt mindre än den tidigare. Att behöva gå igenom allt det här ÄNNU en gång känns dock bara för trist (och DYRT!), men vet ni vad? Trots att jag nu redan är sex-månaders-preggo och att Sverige de senaste veckorna har bjudit på riktig högsommarvärme som nog är en rätt stor riskfaktor för svullna fötter så sitter mina vanliga skor fortfarande som smort. Det kan ju visserligen mycket väl vara så att jag kommer få ångra det här inlägget vid ett senare tillfälle, men något inombords säger mig att jag faktiskt kan tillåta mig själv att äntligen andas ut en gnutta. Fick ni större fötter när ni var gravida? I tisdags gick jag in i vecka 25 och här har ni dagens mage.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Stina

    Mina fötter växte ingenting under mina graviditeter. Tror dock att det är mer undantag än regel vad det verkar som 😊💛

  2. Hannah

    Bara vid första graviditeten, inget ändrades vid andra så alla nyinköpta skor kan jag fortfarande använda.

  3. Viktoria

    Ja! Hade också 37 innan barn, efter första graviditeten insåg jag att jag fick vänja mig med strlk 38. Tre graviditeter senare har jag fortfarande strlk 38.