Bästa syskonboken! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Bästa syskonboken!

Jag vet att ni är åtminstone ett par stycken andra härinne som också är gravida med ett småsyskon just nu. Det där med att förbereda det blivande storasyskonet inför bebisens ankomst kan nog ofta kännas lite klurigt. Hur ska man göra? Vad ska man säga? Vi pratar väldigt mycket om lillasyster här hemma, hur det kommer bli när hon kommer, vad bebisar har för sig och så vidare. Jag försöker få Isabella känna att hon är så delaktig som möjligt och jag är noggrann med att poängtera att det är VÅR bebis och inte bara mammas eller pappas. För ett tag sedan hittade jag en superbra bok på biblioteket som jag tänkte tipsa om ikväll. “Snart har vi en baby!” av Gunilla Hansson tycker jag skildrar hela grejen med att bli en till i familjen ur storasyskonets perspektiv på ett himla bra och ärligt sätt. Den är såväl rolig och charmig som intressant och informativ med jättefina illustrationer. Isabella som nu är 2,5 år älskar den och jag tror absolut att den passar även något större barn då det är ganska mycket text. Jag brukar byta ut huvudpersonernas namn till våra egna och det går ALLTID hem. Så den här boken kan jag absolut rekommendera!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carolina

    Emma och lillebror är också jättebra! Och Lilla spöket Laban får en lillasyster är super!
    Åh, vad mysigt att förbereda storasyster på sin nya roll- lycka till med allt och tack för en fin blogg <3

  2. Göteborgsmamman

    Åh, jag hade en liknande bok när jag var liten (som jag fortfarande har kvar galet nog!). Samma typ av illustration och den handlade om när man väntade syskon. Då kunde man lyfta på en liten lucka som satt på magen och se bebisen ligga där inne. Så gulligt och tjejerna här hemma älskar den 🙂 Kram fina du – hoppas du haft en underbar dag <3