Axkid Minikid – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Axkid Minikid

I annonssamarbete med Axkid

I och med förra veckans bilköp fick jag äntligen chans att testa Axkids nya version av den populära modellen Axkid Minikid som vi fick hem tidigare i våras. Vi har hunnit prova ett par olika bilbarnstolar under de senaste åren, men Minikiden har länge varit en stor favorit. Kanske framför allt för att den, till skillnad från många andra, är så himla lätt och snabb att montera. Därför har den bland annat fått följa med på ett par av våra utlandsresor då jag enkelt har kunnat sätta in den i till exempel en taxi på bara några minuter. Jag tycker även att den tar mindre plats jämfört med många andra stolar som vi har testat, och det är alltid positivt

För oss är det en självklarhet att låta Isabella sitta bakåtvänd så länge som möjligt. Visste ni att ett barn har 5 gånger större chans att överleva en bilolycka och/eller undvika allvarliga skador om det färdas i en bakåtvänd bilbarnstol jämfört med en framåtvänd? Att Axkid Minikid ska vara en av de stolar där barnen ryms längst i och med det långa ryggstödet känns därför såklart extra bra.

Nya Axkid Minikid har uppdaterats med en rad olika förbättringar jämfört med den tidigare versionen. Sidokrockskyddet är ett exempel, vilket skyddar risken för nack- och skallskador vid en krock i sidled. Stödbenet har även ändrats något för lättare justeringen och stolklädseln är mycket enklare att ta av och på, något som framför allt är väldigt tacksamt när man har ett barn som lätt blir åksjukt. En av de absolut bästa ändringarna enligt mig är dock nackskyddet som upplevs betydligt mer ombonat. Vi har alltid haft problem med att Isabellas huvud faller fram när hon sover i bilen – oberoende av lutning eller bilbarnstolar som går att fälla bak under färd. I den nya Minikiden har det faktiskt inte hänt en enda gång och då har hon ändå hunnit ta sig flera tupplurar när vi varit ute och kört. Så skönt för den som åker bredvid att slippa sitta och hålla upp huvudet med ena handen. Dessutom älskar jag den snygga gråa färgen!Jag har monterat stolen nästan ända in på sätet, men Isabella har ändå gott om plats för benen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons