Gravid & förkyld – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Gravid & förkyld

Att vara gravid och förkyld – det är fasen ingen höjdare alltså. Jag kan knappt minnas att jag någonsin har varit så här dålig tidigare på grund av en simpel förkylning. Nu är jag tack och lov på bättringsvägen och det var en himla tur att bröllopet var i lördags, för det var ärligt talat knappt att jag överlevde under de första två dagarna uppe i Värmland. Utan alvedon, nässpray och halstabletter vettesjutton vad jag hade tagit mig till och nätterna var en enda lång plåga. Blir man extra dålig när man är gravid eller? Jag vet ju att immunförsvaret är nedsatt, att man är extra känslig för infektioner och så vidare, men när bassiluskerna väl slår till – slår de till gånger hundra då eller?! Känns nästan så i alla fall! Hur som helst, mitt absolut bästa tips vid en förkylning är Gabriel häxbrygd. Han gör ett dunderte på färsk ingefära, citron, vitlök, kanelstång och honung – suger du dessutom på ingefärsbitarna likt halstabletter en stund efter att koppen är uppdrucken ger det garanterat resultat. Men inte ens detta te botade mig den här gången… Har ni något superknep? Gabriel har också varit superförkyld de senaste dagarna, men massa bad har det blivit ändå för oss båda. Kanske inte det bästa, men Isabella som den här sommaren blivit alldeles tokig i att bada vågar inte riktigt köra på helt själv ännu. Jag bara håller mina händer i sidorna på henne, men utan att stödja upp, för att hon ska vänja sig vid känslan av att flyta själv (med puffar såklart) och det går hur bra som helst. Men släppa helt får jag absolut inte att göra. Så det blir mycket badande för oss allihopa – och jag ska egentligen absolut inte klaga. Superkul med ett litet vattendjur!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nat

    ja men precis så är det, man blir sjuk lättare och man blir också svårare sjuk just för att immunförsvaret är nedsatt. Kroppen har ju fixat det så fiffigt att immunförsvaret sätts ner vid graviditet så att inte fostret ska stötas ut av kroppen. samtidigt kan jag tycka att kroppen/gud? borde ha kommit på något ändå fiffigare sätt att lösa det hela… så sjukt jobbigt att vara sjuk + gravid..
    krya på dig

Annons