Nina Malmström

Vårt besök på Astrid Lindgrens Värld

I juni var vi ju på Astrid Lindgrens Värld, men jag har helt glömt bort att skriva ett längre inlägg om besöket. Snacka om att hela detta året har gått i ett… Jag har verkligen inte hunnit med – men NU så. Bättre sent än aldrig, inte sant? Av en ren slump upptäckte jag att man fick 20 procent rabatt på både boende + entré om man bokade med sitt ICA-kort så det passade jag såklart på att göra. För det är ganska dyrt att gå in på Astrid Lindgrens Värld kan jag faktiskt tycka, speciellt om man stannar fler än en dag vilket nästan är ett måste om man ska hinna se allt utan att stressa. Vi kom vid lunch på måndagen och åkte vid stängning på tisdagen – det tyckte jag var alldeles lagom, men då skippade vi faktiskt delarna med de lite läskigare sagorna som Ronja Rövardotter och Bröderna Lejonhjärta.Men vilket ställe ändå! Jag har aldrig varit på Astrid Lindgrens Värld tidigare, inte ens som barn, och jag är verkligen SÅ glad att vi åkte. Ett besök per år får nog bli en ny tradition – jag är faktiskt till och med lite sugen på att åka dit igen redan i höst då de faktiskt har öppet på helgerna i september och även under höstlovet i slutet av oktober. Jag var lite fundersam först om Isabella kanske skulle vara lite för liten, men icke – hon ÄLSKADE det. Alltifrån de olika fantasifulla små miljöerna från sagorna där man kunde leka till teaterföreställningarna som ständigt pågick från morgon till kväll. Vi såg Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Madicken, Karlsson på taket och Nils Karlsson Pyssling – många av dem flera gånger om och Isabella tyckte att det var SÅ spännande alltihopa. Även vi vuxna tyckte att de var riktigt roliga att kolla på, ja – till och med Gabriel som inte ens känner till alla karaktärer och historier, och allra bäst var nog ändå Emil.Utbudet av mat och fika var helt okej, men inget jättespeciellt och ganska dyrt – så nästa gång kanske vi tar med egen matsäck (det fanns gott om bänkar för picknick och även grillar om jag inte minns fel). Eller så kan man ju gå hem till stugan och laga till något om man bor över alternativt åka in till Vimmerby där det finns lite fler restauranger att välja på. Apropå stugan blev jag SÅ positivt överraskad. Vi bodde i Den Lilla Staden som låg bara några minuters promenad från själva parken och betalade runt 2400 kr för boende på 34 kvm med sex bäddar plus tvådagars entré för mig och Gabriel (barn går in gratis upp till två år). Allt kändes så fräscht och nytt, det var gott om plats och där fanns allt som man kunde tänkas behöva under sin vistelse. Själva boendeområdet var så himla mysigt med grillplatser mellan husen och jättefin lekplats för de små. Jag hade nästan kunnat tänka mig att åka tillbaka hit bara för att bo en natt till.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. S

    Oj, hade du någon rabattkod för det eller? Vi bokade nämligen ungefär samma paket och bara boendet gick på ca den summa du beskrev att ni fått in allt, 2 dagars entré för vuxna är ju ca 1000 kr bara det….

  2. Ella

    Jag älskar Astrid Lindgrens värld och var där varje sommaren sen jag var ca 1 år gammal. Får så mycket fina minnen av dina bilder❤ Har dock inga barn, så jag får väl låna svägerskans för att åka dit igen 🙂