Nina Malmström

Projekt: hejdå nappen!

Nu har det snart gått två och en halv vecka sedan vi kom upp till sommarstugan och jag berättade för Isabella att här på landet får man bara ha nappen när man ska sova. Så hur har det gått då? Jo, helt klart över förväntan! Vissa dagar har det varit lite gnäll efter nappen, men de allra flesta faktiskt ingenting. Isabella verkar vara helt med på noterna och det känns SÅ skönt. Hon spottar ut den i sängen på morgnarna när det är dags att gå upp och säger ”hejdå nappis”. Vi har länge förberett henne på att vi ska lämna napparna till jultomten så han kan ta med dem till alla sina små tomtebebisar. Då har hon precis fyllt tre och vi har pratat mycket om att stora barn ju faktiskt inte behöver napp. Men det är ju ett bra tag kvar till jul och att börja med att avgränsa nappen till endast sovdags kändes som en bra idé. Att plocka den helt och hållet direkt hade varit allt för hjärtskärande då vi har en riktig liten nappfia – så det kändes bäst att vänja av lite i taget. Och än så länge vågar jag påstå att det har gått i princip smärtfritt, förutom några stunder då hon varit väldigt trött. Vi får se hur det funkar sedan när vi kommer hem till stan igen och kanske framför allt när lillasyster kommer.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Catrine

    Min jente slutta like før hun fylte 2år og det var SÅ mye enklere enn storebror som var 3. Ingen problem, bare slutta helt, både dag og soving. Glemte den etter noen dager.

  2. Andrea

    Vad skönt! Vi har direkt från start kört endast napp när man ska sova (och bilen) och det har varit såå skönt! Hon är 20 månader nu och jag bävar för att ta bort nappen. Hon är riktigt gnällig när hon är trött nämligen.