Nina Malmström

Dags att packa BB-väskan

God morgon på er! Idag går jag in i vecka 35 och lillasyster är nu beräknad om ungefär sex veckor – men hon kan ju såklart lika gärna komma innan dess eller efter. Med Isabella i magen gick jag tolv dagar över tiden så risken är väl rätt stor att jag får vänta lite extra även denna gång. Det är dock inget man kan förlita sig på så kanske börjar det ändå bli dags att fundera över den där berömda BB-väskan? Jag mindes inte alls vad jag tog med till sjukhuset sist, men som tur var hittade jag ett gammalt inlägg här på bloggen som jag tänker använda som fusklapp. Varför krångla till det liksom?! Nu har jag ju redan fått erfara vad jag inte klarar mig utan och vad som lika gärna kunde ha fått stanna hemma 🙂 Det här packar jag ner i BB-väskan den här gången:

Till bebis

2 bodies (stl 50 + stl 56)

2 byxor (stl 50 + 56)

3 pyjamaser (stl 50 + 56)

2 par strumpor

2 tunna mössor

1 nalledräkt för hemfärd alt 1 bomullsoverall beroende på om sommarvärmen stannar kvar eller om det hunnit bli höstkyligt ute

2 filtar (en varmare och en svalare)

1 napp

Snälla våtservetter (det där allra första bajset kan vara väldigt klibbigt och svårt att få bort)

Babynest (det saknade jag faktiskt lite sist – bra att ha om jag vill att bebis ska ligga bredvid mig i sängen eller för att göra den där kala plastbaljan lite mer ombonad och mysig)

Babyskydd

Till mamma

En egen kudde + handduk (hade jag inte heller med sist, men gillar inte alls de som finns på sjukhusen så det ska med den här gången)

Morgonrock

Tofflor

Pyjamas

2 par mysbyxor

2 mysiga tröjor/koftor

3 oversize t-shirts

1 amningslinne

2 amnings-BH:ar

4 par stora trosor

3 par strumpor

Tandborste och tandkräm

Ansiktstvätt och ansiktskräm

Liten sminkväska

Hårborste och hårdsnoddar

2-3 amningsinlägg, amningsnapp och Purelan mot såriga bröstvårtor (inget som jag hann börja använda förrän jag kom hem egentligen, men man vet ju aldrig…)

Schampo, balsam, duschcreme och bodylotion i små reseförpackningar

Mjukt toapapper

Övrigt

Ombyte till Gabriel

Dryck, godis och snacks

Vattenflaska

Mobil + laddare + hörlurar

Journal (kommer troligtvis föda i Varberg, men har gått hos barnmorska i Göteborg så då kan det vara bra att ha med)

Plånbok

Lillasysters kläder är i alla fall nedpackade nu – måste bara köpa fler strumpor då jag bara hittade ett enda par sparade från Isabella. Hur märkligt?! Blöjor, stora bindor, nättrosor och värktabletter hade jag såklart aldrig heller klarat mig utan – men allt det där finns ju på BB så bara onödigt att packa ner.

Vad hade DU inte klarat dig utan på BB? Var det något ni packade ner som aldrig ens kom till användning?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Eva von Boisman

  Jag födde ju i Spanien och saknade keyddor till maten! Och riktigt snabbcaffe! Var ju bara salt och olivolja till allt och descafinado.

 2. Anna

  Spännande nu när det inte är så långt kvar! 😍 Vi hade mer eller mindre bestämt sen innan att gick allt bra med både bebis och mig så blir det nog tidig hemgång. Vi blev dessutom informerade att omföderskor (iaf just då) på Östra blir erbjudna plats till mamma och bebis. Om det gick att undvika gemensamt rum så ville jag det. Vi åkte hem 12 timmar efter förlossningen så BB-väskan var mer eller mindre orörd 🙈 Kläder till lillan och kläder till mej blev använt.
  Hoppas lillan vill stanna där inne tills din käresta kommer hem igen, lycka till 😍

 3. Sandra

  Jag hade googlat packningslistor och pratat med andra som har barn om vad som ska packas med och inte. Hade en ryggsäck till mig och skötväskan full med saker till bebis. Sen kom den efterlängtade dagen… men jag hann inte använda något innan bebis kom till världen! Allt gick så fort! Efter förlossningen när jag låg på BB så använde jag bara mjukisbyxor och tofflor. Allt annat blev orört. Tänk så det kan bli, haha!

 4. Felicia

  Jag har blivit kvar så länge på BB pga högt blodtryck efter förlossning. Första gången var ju inga konstigheter då min man stannade kvar men andra gången, när han åkte hem till första barnet, kände jag mig väldigt ensam så denna gång ska jag nog ta med ipaden så att jag kan se på serier eller filer åtminstone.. för att få tiden att gå lite snabbare hehe.