Första inskolningsdagarna – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Första inskolningsdagarna

Hej fina ni! Tar en liten snabb paus från pluggandet för att kika in här och berättar att jag lever… Ja, ni läste rätt – back to school som gäller för min del dessa dagar. Jag har en deadline nu på fredag för en uppgift som jag aldrig hann få in i tid i våras och självklart är jag ute i sista sekund som vanligt. Så här sitter jag trots att jag är så trött att ögonen typ går i kors. Gabriel kom i alla fall tillbaks från Brasilien igårkväll, vi var och hämtade på flygplatsen – lillan sprang och hoppade rakt upp i sin pappas famn. Hon har alltid varit mammas flicka, men den här våren har de verkligen knutit an lite extra och det är så fint att se.

Vi har även påbörjat inskolningen hos dagmammorna och jag måste faktiskt säga att jag gillar upplägget. Det är verkligen en mjukstart där vi kör ett kort 30 minuters besök måndag till fredag och nästa vecka utökas det lite efter hand. Jag är med hela tiden än så länge, men under de sista dagarna ska jag prova att gå ifrån en liten stund i taget. De har lagt upp det på detta sätt då de inte tror att barnen behöver vänjas vid att lämnas, utan istället få gott om tid att vänja sig vid alla nya personer och den nya miljön i lugn och ro. Jag tror verkligen att det ligger något i det. Och jag tänker även att vi fortsätter mjukstarten och kör lite extra korta dagar till en början när själva inskolningen väl är över. Nu när vi ändå har möjlighet. Jag vill verkligen att det här ska bli en positiv upplevelse för Isabella och att allt känns bra för henne (och för oss) från start. Hur går det för er andra som också skolar in era små just nu? 

Alltså denna lilla skrutta och alla hennes miner.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Johanna

  Oj, vilken skillnad från dagisinskolningen! Förstår att en ny mjukstart känns härligt. Såhär i efterhand, ångrar du 3dagars inskolningen?

  Kram

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Ja verkligen stor skillnad! 3 dagars inskolning var helt klart inte tillräckligt för vår flicka, men det är ju så himla olika det där. Som precis allt som rör barn… kram!

Annons