Barnens kulturkalas i Göteborg – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Barnens kulturkalas i Göteborg

Just nu pågår det årliga kulturkalaset här i Göteborg och precis som förra året hålls majoriteten av alla barnarrangemang i Trädgårdsföreningen. Imorgon åker vi upp till sommarstugan tillsammans med hela tjocka släkten för att fira min moster som har fyllt 60 – så idag var sista chansen att spana in evenemanget. Så efter morgonens besök hos dagmammorna tog vi tåget in till stan och började kulturdagen med en sångstund á la Alfons Åberg i Lagerhuset. Därefter väntade barndans med Funky Kidz och det var himla poppis hos vår lilla dansmus. SOM Isabella älskar att dansa! Jag har letat runt efter lite barnaktiviteter här i Kungsbacka inför höstterminen, men ärligt talat är utbudet rätt dåligt. Funky Kidz finns visserligen, jag blev dock lite snål när jag såg att det kostade typ 140kr per gång – fast det kanske är värt det?! Efter barndansen kikade vi runt lite grand, åt korv med bröd och ställde oss sedan i kö för gratisinsläppet till Alfons Åbergs Kulturhus som länge varit en stor favorit hos oss. Besöket varade bara i 45 minuter till lillans stora besvikelse, men vi passade på att köpa varsitt årskort till kalaspris – så nu kan vi hänga där hur mycket vi vill under hösten och vintern. Blir perfekt de dagar som Isabella tröttnar på att vara hemma med mamma och bebis. Idag fastnade hon vid dockskåpet och konstaterade att “något sånt här har jag ju inte i mitt rum, mamma”. Vilken tur att det redan står ett helt ljuvligt dockskåp i källaren sedan ett par månader tillbaka och väntar på att lillasyster ska komma – tanken är att det ska bli Isabellas storasyster-present. Sedan gick vi och hälsade på mormor som stod med sitt jobb framför Palmhuset. Av en slump hittade vi ett brasilianskt cafétält alldeles intill – jag fick träna min portugisiska och Isabella fick äntligen sina älskade pão de queijo (små runda bröd fyllda med ost). Lycka! Efter att ha tryckt hela påsen dröjde det inte många minuter innan hon slocknade i vagnen och då satte vi oss på Fröken Olsson och passade på att plugga i en timme, både jag och Gabriel. Nu ska jag fortsätta ett litet tag till – förhoppningsvis kan jag skicka in min skoluppgift ikväll så jag får den ur vägen. Det vore skönt! . 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons