Höstens planer – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Höstens planer

Hej bästa ni! Lördag idag och inskolningen för Isabella är nu avslutad. Igår gick hon första riktiga “långa” dagen alldeles själv, mellan klockan tio och två, och det hade gått strålande. Dagmammorna tyckte att vi skulle köra igång med riktiga schemat direkt så nu på måndag blir det kvart över nio till kvart över två. Samma tisdag och onsdag, sedan ska hon vara hemma med mig och bebis på torsdagar och fredagar under hösten. Det är planen. Tror att det kommer bli super! På torsdagar har de både babyrytmik och småbarnsrytmik med sagostund på bibblan som ligger fem minuter hemifrån så det får nog bli vår lilla aktivitetsdag. Däremellan kan vi leka, rita, läsa böcker och äta deras goda pannkaksbuffé. Oj vad jag börjar se fram emot den här hösten. Hur ser era planer ut? Hur kommer era barn gå på förskola eller hos dagmamma? Eller blir de hemma med er och småsyskon kanske? Alltid spännande och intressant att höra om andras “vardagspussel” tycker jag.Vi var en sväng på biblioteket tidigare i veckan. Fick med oss en hög böcker hem, det blev en salig blandning denna gång. Haha! Har plöjt igenom alla utom Alfons-boken so far, det blir mycket läsning här hemma.De har faktiskt supergod mat och fika på bibblan. Pannkaksbuffé som sagt, men också pajer, sallader, dagens lunch och så vidare.

Igårkväll kom mina fina tjejer Issa och Cissi hit från Borås och Isabella blev eld och lågor så fort hon såg dem i trappen. Alltså hon ÄLSKAR verkligen mammas kompisar och blygheten är numera ett minne blott. Knappt att vi ens hinner prata med varandra för hon ska ha deras fulla uppmärksamhet nonstop och njuter verkligen för fulla muggar. Haha! Det var en riktig höstkvällen med regn och rusk, blixtrar och dunder utanför fönstret så vi tände ljus för första gången här hemma på år och dagar – och så slängde ihop lite tacos + fredagsmys. Mums! Jag hade absolut kunnat tänka mig ett par veckors sommar till, men måste faktiskt erkänna att jag känner mig helnöjd med höst också. Hur känner ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Stora är 2,5 nu o lilla 4 månader snart. Vi har börjat vårt nya förskoleschema som är tis-tors 9-14. Käresta och far till barnen har precis öppnat egen butik som är öppen tis-lör. Så vi har sön och mån ledigt alla tillsammans och fredagar är jag själv med barnen och om eftermiddagarna också då. Vi har inga direkta planer för hösten. Först nu tycker jag att jag börjat vänja mej vid en vardag med två små, att rodda den själv med allt vad det innebär. Bara det har varit ett mål haha.
    En fråga. Hur funkar det med antal timmar hos dagmamma när man är storasyskon?
    Tänker om det är likadant som på de kommunala förskolorna (15 h/veckan åtminstone i Gbg).

  2. Anne

    Min 4-åring kommer vara hemma med mig i höst tillsammans med nyfödd. Fick inte plats på den nya förskolan dit vi har flyttat. Hoppas att det kommer vara roligt för henne ändå, tänker att vi får gå på öppna förskolan och sånt. En fördel är ju dock att hon inte kommer dra hem några dagisbakterier till lillasyskonet. Stora barnen 7 och 9 har skola.