Nina Malmström

Stressen över förlossningen…

Hej bästa ni! Alltså, jag blir så himla trött på mig själv. Jag var verkligen görtrött när jag skulle natta lillan igår så självklart somnade jag själv som en stock bredvid min lilla sessa – ja, säkert innan henne till och med (brukar se ut så nu de kvällar hon ber om att få sova inne hos oss, helt livsfarligt ju). Sedan vaknade jag till vid halv tolv och kunde omöjligt somna om. Jag var SÅ trött, men det gick bara inte att komma till ro. Timme efter timme låg jag och vred och vände på mig, Gabriel snarkade som en traktor, Isabella snurrade runt som en liten väderkvarn och i huvudet snurrade tusen tankar. Jag har tidigare haft en del sömnsvårigheter i perioder, men nu under graviditeten måste jag säga att jag har varit rätt förskonad och för det mesta kunnat sova helt okej, även om jag ofta har vaknat väldigt tidigt. Men igårnatt alltså! Och så den där stressen över att man vet att förlossningen egentligen kan dra igång när som helst och man verkligen borde försöka vara så utvilad som möjligt. Nej, fy sjutton! Till slut gick jag upp och gjorde i ordning fyra nattmackor och la mig i soffan framför TV:n. Sista gången jag tittade på klockan hade den börjat närma sig sex och vid åtta stod en liten yrvaken lintott framför mig och bad om att få se på barnprogram. Härligt!

Äntligen är Isabella frisk från sin förkylning i alla fall och idag var hon tillbaka hos dagmamman för första gången på en vecka. Så typiskt att hon skulle bli sjuk redan nu i början och jag var lite orolig i fall vi kanske skulle behöva ”börja om” med hela inskolningen då det nu blev ett rätt långt avbrott nästan med en gång. Men lämningen imorse hade gått jättebra, sa Gabriel och jag fick även ett sms i förmiddags om att det var nemas problemas. Skönt!Alltså såååååånt trött preggo idag va, som dessutom går in i vecka 40. Helt galet ju! Klänningen är från förrförra sommaren och kommer från Gina Tricot, alltså inget mammaplagg – men passar bra till en växande gravidmage ändå. Tror den blir perfekt i höst också när lillan väl är ute för den grymma omlotten lär underlätta för amning. SUPER ju! 

Jag tänkte att jag skulle passa på att vila nu under dagen istället, men inte gick det att somna om imorse heller. Så till slut tog jag mitt pick och pack och stack iväg till Espresso House där jag sitter nu. Jobbar lite, svarar på bortglömda mejl och bockar av saker på min to-do-list. Hemma blir jag ju så distraherad av alla tusentals saker som finns att göra, det tar liksom aldrig slut. Hoppas nu bara inte att lillan vill komma ut ikväll! Jag skulle behöva åtminstone en god natts sömn, sedan är jag fit for fight 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.