Nordens Ark – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Nordens Ark

I annonssamarbete med Nordens Ark

Bara en kort biltur bort från vår sommarstuga i Bohuslän finner man Nordens Ark, som ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Jag var själv ofta där på besök som liten och har många fina barndomsminnen i från parken. Dessutom är det inte vilken djurpark som helst – utan här står de utrotningshotade djurens framtid i fokus, vilket jag tycker känns väldigt viktigt. Så gissa om jag var glad över att ta med mig familjen dit nu i sommar. Parken är numera uppdelad i två olika delar: Vilda parken och så Lantgården. I den Vilda parken hittar man djur så som tigrar, leoparder, vargar och små pandor medan man på Lantgården bland annat finner hästar, grisar, getter och kaniner. Det som jag gillar kanske allra mest med Nordens Ark är nog ändå den fantastiska miljön där parken är belägen – allra längst in i vackra Åbyfjorden och längs promenaden runt bjuds man verkligen på helt häpnadsväckande natur. Dessutom har djuren så stora fina hägn att man ibland måste ha rätt gott om tålamod för att upptäcka vissa av dem, vilket jag i alla fall tycker känns väldigt bra. Vi hade dock faktiskt en himla tur under vårt besök och såg nästan alla djur ganska snabbt, men ett tips kan annars faktiskt vara att ta med kikare. Isabella tyckte att det var jättespännande med tigrarna och leoparderna, men Lantgården var nog ändå favoriten. Här kom man djuren lite närmare och fick till och med lov att gå in och klappa flera av dem. Det erbjöds även ponnyridning, höhoppning och överallt i parken fanns roliga lekplatser och andra skojiga aktiviteter för såväl vuxna som små. På Nordens Ark hittar man både restauranger och caféer – vi åt goda burgare, pannkakor och mackor, men det går även alldeles utmärkt att ta med egen matsäck för en mysig picknick i den fina parken. Vid lekplatserna vid parkentrén och Lantgården finns även grillar som man kan använda. Jag har bara besökt Nordens Ark sommartid, men parken har öppet året om och jag kan verkligen tänka mig att det är supermysigt där även under årets andra årstider. Så en helgutflykt dit nu i höst kan nog absolut vara att rekommendera. Ett hotell drivs dessutom på anläggningen och runt om finns massor med fina promenadstigar där man bland annat kan kika på en av Bohusläns största hällristningar. Häftigt va?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.