6 saker jag inte längtar till efter förlossningen – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

6 saker jag inte längtar till efter förlossningen

Det är mycket längtan just nu. Allra mest längtar jag ju såklart till att få träffa vår lilla bebis – åh gud, det känns fortfarande alldeles overkligt fast jag gått runt och varit gravid i en evighet. Jag längtar även till att få uppleva Isabellas första möte med lillasyster, få se hur hon reagerar på en till liten familjemedlem. Jag längtar till krispiga höstpromenader med barnvagnen, mysiga kvällar framför brasan med en kopp te och tända ljus. Jag längtar efter att frossa i goda ostar, äta saftiga biffar och njuta av ett glas vin. Slippa halsbrännan från helvetet var och vareviga dag. Jag längtar efter att komma i mina vanliga kläder, efter att kunna röra på mig som vanligt igen, börja bygga upp mina muskler på nytt och bli stark. Orka mer! Men sedan finns det även en del saker som jag vet väntar, men som jag INTE längtar till:

  • Första tidens amning! Nej fy Fabian för såriga bröstvårtor, mjölk som rinner till och ger värkande, sprängande boobs samt eventuell mjölkstockning.
  • Eftervärkar… Jag hade en del redan med Isabella, men jag har ju hört att det oftast ska vara SÅ mycket värre med andra barnet. Det här är en grej som jag verkligen tycker känns så himla orättvis – jag menar, har man inte redan haft tillräckligt ont?! Borde det inte räcka med smärta nu när bebisen äntligen är ute?!
  • Katastrofal hy! Precis som under första halvan av graviditeten med Isabella var min hud även denna gång HELT katastrofal – för att sedan bli nästintill perfekt under andra halvan. Tyvärr dröjde det inte många dagar efter förlossningen innan den blev hemsk igen, ja faktiskt alldeles fruktansvärd. Och jag antar att det kommer bli samma även nu. Min hy är extremt känslig för hormonförändringar och sist krävdes det en tre månaders antibiotikakur plus efterbehandling med speciell creme efter avslutad amning för att få bukt med problemen…
  • Tappa hår! Oj vad jag har älskat mitt hår under de senaste månaderna – det har verkligen haft ett riktigt härligt glow, känts så himla fräscht och friskt. När jag ammade Isabella tappade jag dock sååå mycket hår och det pågick under flera månaders tid. Det mesta pekar väl på att det blir likadant även den här gången och det är något som jag verkligen inte längtar till. Som tur är växer det ju i alla fall ut igen.
  • No sleep! Jag håller mina tummar och tår för att det är vår tur att få en bebis som sover om nätterna den här gången. Kanske, kanske? Med Isabella var nätterna i vissa perioder verkligen hemska… Det var egentligen först runt tvåårsdagen som hon äntligen började sova okej och inte väcka oss flera gånger per natt. Himla tur att man förtränger sånt där rätt fort ändå. Haha!
  • Första toalettbesöken. Att göra nummer två efter förlossningen var ingen fröjd direkt. Lägg till några goa hemorrojder på det också. AJ!

Vad skulle ni vilja fylla på listan med? Bilder tagna av Linda Lundquist.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tessan

    Så upplevde jag också det mesta efter förlossningen med första barnet. Halvt chockad och glatt överraskad över hur annorlunda det var med andra barnet. Kändes knappt som jag fött barn några timmar efter förlossningen, att göra nr 2 var inga problem och jag levde som vanligt ganska direkt efter vi kommit hem. Skönt ändå! Hade nog tur också men jag tror ofta det är lättare med barn nummer 2. Det är inte lika omskakande som första barnet och du har redan rutiner med det stora barnet som familjen anpassar sig efter. Jag tycker nog det var varit lättare denna gången med det mesta. Så fin du är, skickar en peppkram inför förlossningen! Heja dig!