Knep för att sätta igång förlossningen – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Knep för att sätta igång förlossningen

Jag såg att Vimedbarn delade min “BF + 1-bild” på Instagram och frågade sina följare vilka metoder de använt för att starta förlossningen. När jag gick över tiden med Isabella var jag verkligen SÅ less och det enda jag ville var ju att hon skulle kika ut. Med första barnet är man (i alla fall var jag) så himla inriktad på det där magiska datumet som man gått och väntat på i nio månader och efter att ha passerat det var det nästan som om luften gick ur en. Skulle den där bebisen aldrig komma någon gång eller?! Så jag testade nog alla tips jag kom över för att försöka skynda på det hela – jag började dricka hallonbladste flera gånger dagligen redan ett par veckor innan BF, jag käkade ananas tills tungan typ var alldeles sårig, åt stark mat, sprang i trappor, provade färdknäppen, studsade på pilatesboll, gick på massage, storstädade hemmet – men ingenting hjälpte. Hon stannade ändå bestämt kvar i magen i nästan två veckor till (12 dagar för att vara exakt). Den här gången tänker jag inte göra någonting annat än vila och försöka få i mig så mycket mat jag bara kan. Ladda upp inför vad som komma skall helt enkelt. Vid förra barnmorskebesöket blev jag erbjuden att delta i en studie där interventionsgruppen får genomgå en igångsättning redan i vecka 41 istället för vecka 42, men nu har jag kommit fram till att jag kommer tacka nej. Det är klart att jag längtar efter att få träffa min bebis, men hon kommer när hon kommer 🙂 Det enda knepet som en av Vimedbarn’s följare tipsade om och som jag inte provade med Isabella var att hoppa studsmatta – så om jag verkligen är helt dödstrött på hela den här gravidgrejen nästa vecka kanske jag får ge mig ut i trädgården och skutta lite lätt. Haha! Har ni testat något speciellt för att få igång era förlossningar? Här står i alla fall hennes lilla säng och väntar…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer

    Jag har hört att man absolut inte ska hoppa studsmatta som höggravid. Minns inte anledningen, men slutkontentan var väl att barnet kan ta skada av det.

  2. Mari Tillberg

    Har hört att man ska dricka punch, men hade ingen… så jag tog ett par cl äppelbrännvin! Värkar 4 timmar senare och bebis efter ytterligare 4 😁😁
    Rekommenderar egentligen inte alkohol under graviditet, men de kan omöjligt skada om man testar en gång 👍
    Tänker massor på dig iaf å önskar stort lycka till när tiden är inne ❤️❤️