Höstskor till lillan – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Höstskor till lillan

Inlägget innehåller annonslänkar

Alltså höstskor till de små – vilken jäkla djungel va. Det här blir faktiskt min allra första “riktiga” höst med barn. Förra bodde vi i Brasilien och året dessförinnan i Italien. Så det här är något helt nytt för mig och jag måste erkänna att jag känner mig aningen lost. Vid sådana här tillfällen vore det väldigt skönt att kunna bolla lite med Gabriel, men han är verkligen inte det minsta insatt och har noll koll så det är typ samma som att prata med en vägg. Haha! Det positiva är väl att jag får bestämma själv utan att någon lägger sig i, men ibland kan man faktiskt önska att någon annan tog den här typen av beslut åt en.

HUR SOM HELST! Vinterkängor har jag lite bättre koll på för vi har ändå spenderat ett par vintermånader per år med lillan i Sverige. Så inför det inköpet känner jag mig rätt lugn – men här i Göteborg är ju vädret så där lite mittemellan ganska länge så då är faktiskt rejäla höstskor ett måste. Ett par fodrade Nymölla från Kavat blir det i alla fall – det känns som en bra känga som dessutom är jättesnygg och passar till allt – men de är tyvärr bara vattenresistenta så till dagmamman hade jag velat ha ett ytterligare par som håller helt tätt. Isabella har ju såklart gummistövlar, men jag känner ändå att det är viktigt att hon har ett par vattentäta och lite varmare skor under oktober-november. Jag tycker dock att de flesta av den här typen av skor är så himla fula och tråkiga, kanske fåfängt av mig, men ändå… En vattentät och lätt fodrad sko som jag absolut hade kunnat tänka mig är Fiskeby XC, fast den verkar bara göras upp till storlek 24 och lillan hade nog behövt 25. Hmm, så svårt det där… Den rosa Hammar-kängan med vitt teddyfoder är ju också helt underbar, men tyvärr även den bara vattentät. Vad har ni valt för höstskor till era barn? Något tips? Gärna ingen som skriker fritidssko – inte heller någon fodrad stövel för det blir det ändå senare längre framåt vintern, utan helst något lite “lättare” fast som ändå håller de små fossingarna varma.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sophia

  Hej! Hade samma dilemma för några veckor sedan. Inte bott k sverige på ganska många år och en pappa som inte riktigt är insatt heller (brasilianare här med 😉 ) Jag köpte precis de kavat bootsen du funderade på och de har min dotter på förskolan också och med ett par gummistövlar som komplement på regniga dagar. Har även köpt kavats gummistövlar med ullfoder när det blir lite kallare.

 2. Sandra

  Västerby är ungefär som fiskeby men från strl 25 uppåt.
  Vi är supernöjda med dom nu på förskolan innan vintern och stöveltiderna börjar.

 3. Mia

  Skor är en djungel! Kavat Iggesund eller Halland är bra höstskor som många gillar. Kavat Turbo är lätt fodrade, kan nog ersätta Fiskeby! Vi kör Kavat Yxhult eller Voxna till vintern, ej bestämt än 😀

 4. Nat

  halloj
  min yngsta som är 2 år och 2 månader har ett par fodrade kavat som hon ej börjat med ännu, samt ett par viking med lågt skaft som passar perfekt ännu så länge samt ett par ofodrade och ett par fodrade gummistövlar från tretorn. Dessa skor använder hon från typ augusti till december eller ja tills det kommer snö och blir minusgrader. Då tar jag vinterkängor, men det är ju som du skrev en senare fråga 🙂

  hoppas bebisen kommer snart, så spännande att få se den lilla och lycka till med allt
  kram