Jag svettas som en gris! – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Jag svettas som en gris!

Någon annan nyförlöst mamma som också svettas i kopiösa mängder? Eller jag vet ju inte hur mycket det egentligen rör sig om, men varje natt vaknar jag minst en gång (ofta fler) av att såväl mina kläder som lakan, täcke och kudde är helt dyngsura. Så himla obehagligt, inte minst nu när jag behöver försöka hålla mig så varm som möjligt på överkroppen för att slippa mera mjölkstockning. Istället vaknar jag ju helt nerkyld, frusen och jättekall. På dagen tycker jag inte att jag svettas mer än vanligt, utan det är främst nattetid. Jag har testat att sova i bara underkläder och med svalare täcke, men märker ingen skillnad överhuvudtaget. Kan inte alls minnas att det var så här med Isabella… Kan det vara alla hormoner som är påväg ut ur kroppen eller vad sjutton kan det bero på? Haha! Väldigt obehagligt och äckligt sätt att vakna på i alla fall.Jag och Isabella kramade träd i Slottsskogen igår. Haha!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Karro

  Jag fick extrema svettningar nattetid efter mitt tredje barn. Träffade en grym läkare på Svettkliniken https://svettklinikenstockholm.se Jag var så desperat att jag sökte vård där. Vaknade upp i pölar av svett. Någon behandling kunde inte genomföras eftersom jag fortfarande ammade, men läkaren sa att svettningen var hormonell och att den kommer försvinna. Och mycket riktigt gjorde den det. Hoppas det gått lika bra för dig

 2. Madelen

  Gjorde jag också några veckor, trodde att det berodde på all vätska man samlar på sig men kan fått det om bakfoten 😅

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Usch fy det är verkligen SÅ obehagligt… har blivit betydligt mindre nu, men jag svettas fortfarande mycket mer än vanligt om nätterna. Låter ändå rätt logiskt att det är all vätska tycker jag…

 3. Marie

  Samma här! Min bebis är 6 veckor imorgon och de första veckorna var det dyngsurt varje natt. Nu händer det bara typ vart 3:e natt. Jag svettas dock ganska mkt på dagen också. Innan jag blev gravid så brukade jag frysa om dagarna

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Men SÅÅÅ skönt att höra att jag inte är ensam. Haha! Tycker också att det börjat bli bättre, men vaknar fortfarande helt genomblöt vissa nätter. SÅ obehagligt!

 4. Marie

  Samma här! Min bebis är 6 veckor imorgon och de första veckorna var det dyngsurt varje natt. Nu händer det bara typ vart 3:e natt. Jag svettas dock ganska mkt på dagen också. Innan jag blev gravid så brukade jag frysa om dagarna😛

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Gud vad skönt – jag svettas fortfarande om nätterna, men inte lika mycket som i början. Jisses! Och grattis till din bebis 🙂 KRAM!

 5. Anna

  Men ja!! Fick mitt första barn för 12 dagar sen och det finns ingen gräns på nattsvettningarna. Inte nog med att man vaknar upp blöt heller, det luktar ju riktigt obehagligt. Hoppas verkligen att det går över snart… Har också haft mjölkstockning senaste dagarna så sin blogg har varit så värdefull att läsa! Svårt att ta in allas tjat om att njuta när man själv bara ligger och mår dåligt och luktar illa 🙂

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Åh fina du, du anar inte hur glad jag blir över att läsa din kommentar. Hoppas du är bättre från din mjölkstockning nu och att vi båda slipper det något mer framöver. Nästan en nära-döden-upplevelse ju!!! Massor med kramar och grattis till bebisen <3

 6. Emilia

  Jag svettades precis så efter Mollie hade kommit, helt galet verkligen!! Fick panik av att sova med utsläppt hår som kletade sig fast i nacken. Än idag, 3 år senare, vill jag ha håret uppsatt när jag sover, men svettningarna är borta sen länge 😅

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Så himla knäppt! Och jag känner sååå himla mycket igen mig i det där med håret, så jäkla äckligt va… KRAM!

 7. Hanna

  Minns att jag gjorde det med mitt andra, vaknade också och det var alldeles blött 🙈 kommer inte ihåg när det gav sej men efter ett par veckor kanske…
  kram

 8. Elin

  Fick mitt andra barn för 2,5 vecka sen och jag upplever exakt samma sak. Trodde det berodde på samsovning med lillan och ibland 3åringen men är nog hormoner. Hoppas det försvinner snart för är så vidrigt och vakna upp så mitt i natten 🙈 grattis till Olivia!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Så lustigt ändå att höra hur vanligt det verkar vara… Jag har aldrig någonsin hört talas om det här tidigare? Men ja, visst är det vidrigt – har det gett med sig för dig ännu? Tack snälla och grattis till dig också!!

 9. Tove

  Jag fick mitt andra barn för drygt 3 veckor sen och jag svettades också sjukt mycket på nätterna! Som tur är varade det under typ en vecka o sen har det blivit bättre. Om jag minns rätt svettades jag så mycket med dottern som nu är 2 år också under några nätter/en vecka. Trodde att det kanske berodde på att jag somsover med bebis och ibland 2 åring, men som du skriver kan det ju säkert vara nåt med hormonerna! Hopps det går över snart för dig!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Vad skönt att det gick över så fort för dig ändå, här svettas det fortfarande en del även om det har blivit bättre. Så knäppt ändå! Kram

 10. Ellen

  Åh fy ja samma hände mej, verkligen genomblöt, så äckligt och ingen hade förvarnat mej eller pratat om att det tydligen är väldigt vanligt! Jag sov på en tjock frottéhandduk som jag kunde byta ut under natten, täckte även kudden med en, för det sista man vill och orkar mitt i natten är ju att byta sängkläder! Tror det gav med sej efter nån vecka… Vad söt eran lilla prinsessa är!

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Jaa eller hur – så himla äckligt, men jaa efter kommentarerna härinne att döma så verkar det ju vara supervanligt. Det hade jag ingen aning om… Nej fy, byta sängkläder mitt i natten är ju det sista man vill göra. Tack så hemskt mycket! Kram <3

 11. Emma

  Jag har för 3 veckor sen fått mitt första barn.. Och ungefär en vecka efter upplevde jag det du skriver! Riktigt vidrigt! Hade nästan feber känsla på nätterna 🙁 Jag försökte sova med kläder som jag kunde byta på natten när ja vaknade av att det var helt blöta även sov jag på en handduk någon natt som jag böt.. Det varade ungefär en vecka för mig och nu är det borta! hoppas det försvinner snart för dig! Kram

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Gud vad knäppt egentligen – här svettas det fortfarande en del om nätterna, men inte alls lika mycket längre tack och lov. Så äckligt! Stora kramar och grattis till din lilla