Nina Malmström

Bebis 1 månad

I söndags blev lilla O redan en månad. Jag tänker inte ens kommentera hur galet det är – för det känns typ inte som jag gör något annat varje gång begreppet tid på något sätt kommer på tal. Haha! Igår var vi på BVC och vår lillasyster fortsätter tjocka på sig i stadig takt. Det känns väldigt skönt att veta med tanke på att hon varit så förkyld nu det senaste. Då vet jag i alla fall att hon får i sig tillräckligt med mat trots att den snörvliga näsan ställer till det lite för henne. 4480 gram tung och 54,5 centimeter lång är Olivia nu – inte konstigt att storlek 50 börjar kännas lite väl trång och 56 plötsligt faktiskt ganska lagom (alldeles nyss badade hon nästan i de plaggen). Är nog dags att plocka undan de allra första minikläderna, även om det med handen på hjärtat tar emot lite… Tur att vi har så himla mycket fint i växa-lådorna. Jag är nästan löjligt glad över att få återanvända Isabellas alla gamla bebisplagg. Massa gulligt! Jag tycker verkligen att Olivia har vuxit mycket redan – hon känns numera som en bebis snarare än en liten ömtålig fågelunge. Hon har fått sig några uuuunderbart ljuvliga veck på både låren och armarna, finns det något mysigare?!

Lilla skruttan har ju dock haft det rätt tufft de senaste två veckorna med både magknip och förkylning, men utöver det är hon världens goaste lilla bebis. Hon är så nyfiken på allt runt omkring sig och kikar mer än gärna på sin tokiga storasyster. Några leenden har jag också lyckats sno till mig och hjärtat smälter varje gång. Jag tycker fortfarande att Olivia är väldigt lik Gabriel, även om hon har blivit bra mycket ljusare både i hy och hår sedan hon föddes. När hon smilear upp sig ser jag dock väldigt mycket Isabella i henne – det tror jag att jag skrev redan för ett par veckor sedan? Annars är det mest sova och äta som gäller fortfarande. Och så hörde jag ett litet svagt joller häromdagen – det absolut gulligaste som finns. Amningen var ju förresten lite jobbig första veckan, men nu funkar allt super och det känns såklart hur skönt som helst. Sussar sött gör Olivia allra helst i famnen, bärsjalen, vagnen eller bilen. Att ligga själv är inte sådär jättepoppis, hon brås på syrran 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.