Nina Malmström

Återträning efter graviditet

Jag har precis anmält mig till en ”Återträning efter graviditet”-kurs som drar igång om två veckor och det känns SÅ spännande. Den riktar sig till kvinnor som fött barn, men inte kommit igång med träningen eller som inte vet hur man ska börja. Innan jag fick Isabella tränade jag fyra-fem gånger i veckan, men sedan blev det bara några halvtappra försök fram tills det att jag blev gravid med Olivia. Nu längtar jag jättemycket efter att få börja träna igen och ska verkligen göra mitt bästa för att planera in det i kalendern. Jag har alltid tyckt att det är kul att röra på mig, dessutom mår jag så himla mycket bättre – både i kropp och knopp – men man prioriterar ju lite annorlunda när det kommer barn med i bilden. Plötsligt hamnar man själv typ längst ner på priolistan, vilket är väldigt synd. Man ska ju orka vara mamma också och då måste man ändå försöka ta hand om sig själv lite. Jag vill bli stark i framför allt min rygg då det är den som ofta får ta stryk – jag vill orka leka och busa i timmar utan att behöva stoppa för att jag blir för trött. Sedan ska jag inte sticka under stolen med att det även vore trevligt att tighta till kroppen lite, men det ser jag mer som en bonus 🙂Det blev ändå ett par powerwalks längs stranden i Brasilien. Snart ett år sedan vi kom hem till Sverige… Wow, känns som ett helt annat liv. Haha!Jag fick hjälp med att knyta skosnörena av den här lilla loppan. Har ni sett så liten hon var!Jag har inga avsikter på att börja träna stenhårt så här tätt efter förlossningen – min kropp har skapat ett nytt liv under 9 månader och jag tänker ge den minst lika lång tid för att återhämta sig – men det här känns som rätt sätt att köra igång. Kursen anordnas av en naprapat och fokus kommer ligga på övningar som syftar till att hitta kontroll och kraft i de djupa mag- och bäckenbottenmusklerna. Det här beskrivs som grunden för all annan fortsatt träning. Jag tror att den här kursen kommer bli perfekt för mig som nog lätt hade fallit tillbaka i gamla träningsmönster och kanske kört på alldeles för hårt från början bara av gammal vana. Enligt naprapaten kunde man faktiskt hoppa på kursen redan direkt efter förlossningen såvida den var komplikationsfri så det låter som en bra mjukstart för min del. Slow and easy. Dessutom får småttingarna följa med vilket såklart underlättar massor.

Efter kursens slut ska jag nog se mig om efter någon annan typ av mammaträning. Det känns bra att fortsätta med någon form speciellt anpassad efter hur kroppen ser ut och fungerar efter en graviditet. När vi var på BVC förra veckan annonserades det för flera stycken som jag tyckte verkade intressanta, men tills dess fortsätter jag med mina promenader de dagar jag hinner och orkar. När det kommer till träning är jag verkligen en allätare – jag tycker att det mesta är roligt. Jag älskar att springa, köttar gärna i gymmet, har en hatkärlek för spinning och är löjligt förtjust i Body Balance. Jag kan omöjligt välja en favorit bland Les Mills alla roliga pass, men det är nästan lika kul med seniorgympan på landet om somrarna. Dessutom hade jag hemskt gärna velat börja spela tennis någon gång i veckan lite längre fram, för att inte tala om att rida… Ååh! Tränar ni någonting? 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Vi har en jättebra träningsbok för nyblivna mammor…. Olga Rönnbergs…. den är kanon, om man har disciplinen att kunna träna själv o inte behöver vara i grupp… 🙂

  2. Johanna

    Jag springer oftast, tidseffektivt med två små (1 och 3 år). Men svårt att motivera sig nu på kvällarna i mörkret efter nattningarna! Yoga har jag försökt gå på en gång i veckan med 😊