Bebis sover hela nätter – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Bebis sover hela nätter

God morgon fina ni! Alltså vilken natt! IGEN! Nu tänker ni säkert att jag har haft en liten som väckt mig stup i kvarten, men icke. Vår lilla sessa har sovit ännu en hel natt och jag är ärligt talat nästan mållös. Egentligen vågar jag inte riktigt skriva det här – för man ska ju inte ropa hej för tidigt och det kan såklart vända snabbt – men jag väljer ändå att glädjas. För det här är faktiskt helt fantastiskt! Självklart har vi nätter när Olivia väcker mig för att äta flera gånger om, men bara den senaste veckan har hon faktiskt sovit över sex timmar i sträck hela TRE gånger. Hur otroligt är inte det?! Det här trodde jag faktiskt knappt var möjligt…

Nu vill säkert 80 procent av alla ni läsare med en liten bebis hemma typ strypa mig, men tro mig – I feel you. Jag vill inte på något sätt skryta, utan snarare väcka lite hopp. Kanske speciellt till er förstagångsföräldrar som troligtvis är nästintill avskräckta inför att skaffa en nummer två – misströsta inte! Isabella sov URKASST fram tills tvåårsdagen ungefär, hon var alltså inte ens i närheten av att sova tre hela nätter på en och samma vecka under de första åren. Jag tror inte ens att hon sov tre hela nätter ihopslaget under den där första tiden överhuvudtaget och jag var verkligen en zombie. Det är intet för intet som ständigt avbruten sömn har använts som tortyrmetod, för man blir utan att överdriva helt knäpp efter en längre tid utan särskilt mycket sammanhängande sömn. Been there, done that som sagt. Jag provade typ allt för att få Isabella att sova bättre, men utan effekt – så jag har dessvärre inget knep att tipsa om. Det är väl helt enkelt så att alla barn är olika. Mitt enda råd till er som har små som sover dåligt är att försöka vila så fort ni får tillfälle – varje liten extra kvart gör STOR skillnad. Sov när och om barnet sover på dagen, se till att du och din partner avlastar varandra – ge till exempel varandra varsin ostörd natt på soffan, turas om att ta sovmorgon på helgerna, skaffa barnvakt bara för att få sova (dag som natt) och så vidare och så vidare. Sömn är verkligen ovärderligt, i alla fall för mig. Efter två år med fruktansvärda nätter var jag helt övertygad om att alla som sa att deras bebisar sov hela nätter bara hittade på. Haha! Därför förberedde jag mig på det allra värsta under graviditeten med Olivia, jag ställde liksom in mig på att jag nu skulle gå runt som en zombie i ytterligare ett par år. Men nu är jag själv en av de där lyckligt lottade som jag för inte särskilt länge sedan bara trodde ljög. I alla fall än så länge… Finaste bilden tagen av duktiga Kristin Bäckstrand/Creando Photo. Ni hittar fler bilder från denna magiska nyföddfotografering HÄR

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Stina

    Skönt att du får uppleva det där. Unnar alla föräldrar det 🧡 /hälsningar en av de där som har haft turen att få två barn som sovit hela nätter igenom sen de var typ 1 månad… 😚