Nina Malmström

Det är skitjobbigt!

Ville bara kika in och säga god natt innan jag kryper till kojs. Har varit en väldigt lugn söndag – tog en långpromenad i solen, annars har det faktiskt inte hänt så mycket mer. Haha! Ganska skönt ändå, på tisdag åker Gabriel till Brasilien på jobb i två veckor så behövdes nog en sådan här dag för att ladda upp batterierna inför vad som komma skall. Det ska bli spännande att se hur det går att vara ensam med barnen så pass länge. Wish me luck! Åker nog till mina föräldrar över helgen i alla fall och på torsdag nästa vecka flyger vi ju till Barcelona. SOM jag har längtat!

Jag fick en kommentar förut om jag inte blir stressad av att inte veta vad som kommer att ske till våren – och JO, självklart tycker jag att det är skitjobbigt. Jag försöker dock att inte tänka på det så mycket, utan ta det som det kommer. Låter säkert galet i mångas öron, men jag antar att jag är van. När jag och Gabriel flyttade ihop för fem och ett halvt år sedan hade han i dåläget ett år kvar av sitt kontrakt i Barcelona. Mer än så visste vi inte, och har väl aldrig riktigt vetat vad som kommer att ske härnäst förrän väldigt tätt inpå. Fruktansvärt frustrerande för någon som egentligen är ett kontrollfreak av rang, men med högsta sannolikhet också ganska nyttigt. Det som framför allt är annorlunda den här gången och som gör att det känns ganska mycket jobbigare är att Isabella är större än sist. Hon ser ju det här som sitt hem nu, känner till varenda liten lekplats runtomkring, stortrivs hos sin dagmamma och älskar att ha mormor och morfar bara en kort biltur bort. Det gör faktiskt rätt ont i hjärtat när jag tänker på det, men självklart har allt både för- och nackdelar… Något som jag brukar göra de dagar då jag känner mig extra trött på detta kringflackande liv är att påminna mig själv om att det inte är för evigt. Det kommer inte alltid se ut så här för oss, utan det är troligtvis nu och ett par år framöver. För jösses vad jag kan längta mig tokig efter en trygg punkt – ett eget hem – ibland, men när man väl har stadgat sig någonstans i framtiden och är mitt upp i det där ekorrhjulet… ja, då kanske tristessen och rastlösheten sakta, men säkert kommer smygande. Vad vet jag 🙂 Natti natti!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Gabriella

  Hej Nina! 🙂 Det finns hyresrätter på byggvesta som är först i kvarn på, såg att den fanns några områden i Göteborg! 🙂 Tips 🙂
  Ha en fin dag <3

 2. Carolina

  Jag är gift med en amerikansk man och vi har bott omväxlande i NYC och Sthlm, mest i NYC. Våra två tjejer är 5 & 3 år gamla. Jag valde att ha barnen hemma, eftersom jag har velat ha flexibiliteten att åka hem till Sverige i längre perioder samt att jag inte ville att barnen skulle rota sig för mycket på samma plats.
  Till sist blev jag så himla trött på att vara den som hela tiden fick ge upp mitt liv för att min man skulle ha kvar sin karriär, det blev heller inte bra för dynamiken i vår relation.
  Jag blev också så otroligt trött på att leva ett omkringflackande liv och aldrig riktigt få bo in mig och göra iordning ett hem.
  Dessutom blev stora tjejen så stor att hon verkligen behövde börja på fsk och få leka med samma kompisar varje dag.
  Så nu har jag och döttrarna flyttat hem till Sverige. Mannen håller på att avsluta sitt liv i USA och jag har börjat plugga igen. Det nästa veslut jag någonsin fattat!!!
  Nu blev det här en hel essä men jag ville bara säga att jag förstår din frustration och samtidigt varna lite för att bli den som hela tiden måste kompromissa så mycket. Nu kanske ni löser det mycket bättre än vi gjorde, men det var en dyrköpt läxa för mig att plötsligt inse att jag gjort alldeles för många uppoffringar och liksom tappat bort mig själv i det här med att vara den som följer med… stor kram och lycka till!

 3. Diana

  åh nu hänger jag inte alls med. Ni bor i Barcelona och kontraktet håller på att gå ut antar jag? Men kan man inte förlänga eller ta något i närheten? Hänger inte alls med bara för att jag tittar in sporadiskt då och då.
  Men jag hoppas i alla fall att det löser på bästa sätt för dig, för er och ja allt har sin fördel och nackdel.

  1. ninamalmstrom

   Hehe ingen fara – det är inte så lätt att hänga med… 🙂 Nu bor vi i Kungsbacka, men när vi träffades bodde vi båda i Barcelona. G spelade då futsal (inomhusfotboll) professionellt för FC Barcelona och vi har sedan dess även bott i Rom och Rio de Janeiro på grund av hans jobb. Nu har han slutat spela och jobbar istället som futsalansvarig i Sydamerika för Barca. Något som är väldigt nytt och till en början gick det fint att göra detta till viss del på distans så då bestämde vi oss för att mellanlanda ett år i Sverige… Men nu är det där året påväg att ta slut och vi vet inte riktigt vad som kommer ske ännu… Kram!