Nina Malmström

Ensam-mamma!

Så var ännu en dag som ensam-mamma till ända. BÅDA flickorna sover, jag har avbockat ALLT på dagens att-göra-lista och det ser faktiskt INTE ut som om det har ägt rum en jordbävning här hemma. Jag känner nästan för att high-fivea mig själv. Haha! Fast först ska jag duscha för det har jag visst inte hunnit med idag. Men det är väl inte så viktigt med det va? Gabriel åkte till Brasilien tidigt igårmorse och jag skulle väl ljuga om jag påstod att jag inte alls känner av att han är borta (däremot är det märkligt nog alltid så mycket bättre städat när han inte är hemma – hur det nu kan komma sig?!). Jag har sagt det många gånger tidigare, men det tåls att sägas om och om igen: All cred till er ensamstående. Plötsligt blev det SÅ kallt – dags att bylta på barnen. Isabella är INTE särskilt förtjust i kyla, men så är hon ju 50 procent brasse också. Har vintern kommit dit ni bor ännu? På väg till dagmamman igårmorse. Så himla märkligt – frost på backen blandat med prästkragar. What?! Jag tänkte åka in till NK och kolla på årets julskyltning med Isabella, men Kungsmässans blev mer än godkänd av henne. Haha! 

Min dag idag:

(Fixa frukost till mig och Isabella, få på kläder, borsta tänderna, fixa håret, amma Olivia, byta blöja, amma – bara att bli färdiga på morgonen tar ju en eeeevighet)

9.30 Lämna stora hos dagmamman

10:00 BVC-besök med lilla

11:00 Mamma-mage-kurs

12:20 Luncha med en familjevän

14:30 Hämta stora hos dagmamman

Mitt i allt börjar min bilnyckel strula, så där ”förlorade” jag en halvtimma på att sitta i telefonkö till Hedins bil som till sist lovade att ringa tillbaka senare – utan att göra det. Efter lite fix och trix lyckades jag i alla fall låsa upp och låsa bilen ändå, men jag får väl ringa imorgon igen… När vi kom hem vid tretiden och Isabella fått mellanmål i magen bara slängde vi oss på soffan en stund och bestämde oss för att inte gå ut något mer på hela dagen. HELT SLUT! Jag smygstartade faktiskt lite med julpyntandet i helgen så det är riktigt mysigt att hänga här hemma nu – och ur frysen hade jag plockat fram en matlåda med spaghetti bolognese att värma upp till middagen (man ska inte krångla till det för sig i onödan). Isabella och Olivia har dessutom varit världens goaste så jag ska absolut inte klaga, men visst går man lite som på spänn hela tiden när man är ensam med båda två. Vad som helst kan liksom hända… Imorgon efter rytmiken på bibblan åker vi nog hem till mina föräldrar och stannar över helgen. Ladda upp batterierna inför nästa vecka med de små, då väntar ju bland annat en resa till Barcelona. Spännande!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. A *

    Här i Tyskland är det runt 7 grader och soligt för tillfället (ja, inte just nu, nu är det mörkt 😂). Och ska nog fortsätta så ett tag, dock ska det regna på slutet av nästa vecka. 😊