Nina Malmström

Bebis 2 månader

För en vecka sedan blev lilla O redan två månader. Hur otroligt är inte det?! Olivia är verkligen världens bästa bebis och jag njuter så mycket jag bara kan av varenda liten sekund. Hon är nöjd nästan jämt, har redan låtit oss sova mer än Isabella gjorde sammanlagt under de första två åren och så fort man riktar henne minst lilla uppmärksamhet spricker hon upp i det gulligaste smilet jag någonsin skådat. Snacka om charmtroll, jag vill bara gosa in mig i hennes lilla nacke och snusa dagarna i ända. Helt omöjligt att vara på dåligt humör i denna lilla skruttas sällskap. Hon är dessutom en riktig liten härmapa – gapar jag så gapar hon, pratar jag så svarar hon ofta med världens gulligaste joller tillbaka och då smälter man ju på direkten.

Olivia sover fortfarande väldigt mycket om dagarna (allra helst i vagnen), men när hon väl är vaken så är hon världens nyfiknaste. Huvudet går konstant runt-runt för att spana in allt spännande som händer i omgivningen – absolut skojigast är ju såklart storasyrran. Den snurrande mobilen ovanför sängen kan hon också ligga och kolla på med stora ögon länge, länge. Olivia har ganska nyss börjat hitta sina händer och jag får sådana flashbacks från när Isabella var liten. Alltså det finns ju inget roligare än att kolla på hur hon gång på gång styr den lilla knytnäven mot sitt ansikte tills hon nästan bonkar till sig själv samtidigt som ögonen går ihop. Haha! Magen har också börjat rätta till sig tycker jag, utan att jag hann ta bort några mjölkprodukter eller att vi gjorde något speciellt. Olivia är fortfarande lite pruttig emellanåt, men verkar inte alls ha ont av det på samma sätt som tidigare. Väldigt skönt! Det värsta som finns när de små är ledsna ju.

Igår var vi på BVC för att mäta och väga – och SOM den här lilla fröken växer. Inte konstigt att vi fått lägga undan nästan alla plagg i 56 nu och att jag redan börjat fundera på att byta till nästa blöjstorlek (vi bytte ju nyss?). Jösses, kan någon bara stanna tiden?! 5775 gram tung och 59 cm lång är lilla O nu, precis lika lång i rocken som Isabella var i samma ålder, men faktiskt några hundra gram tyngre. Vår gosiga knubbis, jag upptäcker nya små veck på armar och lår varje dag – det ena ljuvligare än de andra.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne

    Älskar knubbiga bebislår och armar utan synliga handleder! Vår 3-månaders tjej är 62 cm och vägde in sig på 7,7 kg! Mycket bebis att älska =)