Får man muta barn? – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Får man muta barn?

Har precis kollat på Nyhetsmorgon där ett av dagens diskussionsämnen var huruvida man får muta barn eller ej. Alla i panelen var rörande överens om att mutor kanske inte alltid är bra, men som småbarnsföräldrar är det allra mesta tillåtet som gör att man överlever vardagen. Haha! Gud, jag tycker verkligen att det här är så himla svårt – men måste väl ändå hålla med. En sådan där typisk grej som jag sa att jag aldrig skulle göra innan jag fick barn, och visste dröjde det ganska länge innan jag faktiskt gjorde det också… Men ungefär samtidigt som vi blev en till i familjen märkte jag hur jag i vissa smått desperata situationer tog till den här typen av “morot” – som de hellre ville kalla det på Nyhetsmorgon. Ärligt talat ganska effektlöst de allra flesta gånger, men ibland så… Och när man på bara en morgon har hunnit testa alla möjliga olika trix flera gånger om – ja, då gör man nästan vad som helst för att hitta något som funkar. Mitt bästa knep är att göra allt lite på lek och på skoj, men ibland fungerar ju inte ens det. Vi har haft en rätt lugn och enkel höst här hemma, men de senaste veckorna har det varit lite kämpigt med vår nyblivna treåring och då hör man plötsligt sig själv säga “Om du tar på dig dina kläder/borstar dina tänder/äter lite frukost nu så kan vi göra ditten och datten” och så vidare. Hemma hos oss är det okej – något som jag däremot aktar mig för är de här “om du INTE…”. För det känns inte alls bra. Vad tycker ni? Får man muta barn? Använda morötter för att “få dem dit man vill”?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva Karlsson

    Ibland behövs lite extra mutor/ morötter . Sunda förnuftet får avgöra vilket som blir bäst just för stunden och kanske va som blir konsekvensen av de olika ” mutorna”. Individuellt för varje familj kan jag tycka. Kram till dig och din härliga familj ❤❤

  2. Emma

    Jag tänkte precis likadant innan jag fick barn, “jag ska inte muta mina barn”. Men när lillasyster i vår familj kom, ja då blev det ett nödvändigt ont. Försöker mycket annat först, men ibland lyckas jag inte och då blir det, tyvärr, mutor. SÅ lätt att tänka hur man ska agera innan man är i den specifika situationen…