Jul på Liseberg – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Jul på Liseberg

God morgon på er! Igår överraskade vi Isabella med en eftermiddag på Liseberg efter dagmamman. Eller tanken var i alla fall att det skulle bli en eftermiddag, men vi kom visst inte därifrån förrän vid nio… “Vi stannar väl i typ två timmar” – yeah right. Gissa om vi var helt slut när vi kom hem! Men mysigt var det, verkligen supermysigt och jättefint. Alldeles lagom kallt och så himla stämningsfullt med snöflingor som singlade ner från himlen. Jag älskar Jul på Liseberg och ännu bättre var det såklart i år när Bella verkade uppskatta det minst lika mycket som mig och Gabriel. Hon har nog varit lite för liten tidigare vintrar, men nu var hon helt fascinerad över hur vackert allting var och ögonen tindrade. Inte en missnöjd min på hela tiden, förutom när vi skulle gå hem då… men det är ju snarare regel än undantag med en treåring hur mycket man än försöker förbereda. Det värsta som finns är ju när roliga saker tar slut.Alltså Isabellas nöjda min på den här bilden… haha!Idag är det julfest på förskolan och det har vi sett fram emot i flera veckor nu. Isabella har längtat efter att få ta med mamma, pappa och lillasyster för att visa allting – och nu på morgonen gick hon stolt hemifrån i en av sina finaste julklänningar, kalasskor och rosett i håret. Jag ska iväg och hämta upp varsin julklapp som jag beställt till dagmammorna från alla barn med familjer lite senare. Hoppas de blir glada! Vi är supernöjda så här efter första terminen och jag hade önskat att mina flickor skulle få gå kvar där i många år, men vi får se hur det blir… Jag känner i alla fall att det var ett väldigt bra beslut att låta Isabella byta i somras – en enda morgon under hela hösten har hon varit lite ledsen vid lämningen jämfört med i princip varenda gång under våren. Det är STOR skillnad! Jag upplever att hon känner sig trygg på ett helt annat sätt här, trots att hon bara går 15 timmar i veckan. Det är samma personer där varje dag – inga främmande ansikten när man kommer om morgnarna, liten och go barngrupp, de hittar på massa roliga saker och sedan är smågrejer hela tiden som gör det där lilla extra. Inte en enda gång har hon till exempel kommit hem med fläckiga kläder och efter en dag full med lek sitter hårspännena eller tofsen ändå alltid prydligt på plats så hon slipper ha massa hår i ögonen. Inget viktigt egentligen, men små gester som visar att de är måna om barnen och kanske framför allt hinner med.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.