Treårskalas med Bamse-tema – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Treårskalas med Bamse-tema

Gud, allt har verkligen gått i ett det senaste och det är så mycket som inte hunnit komma ut på bloggen. Men det är väl så det är den här tiden på året – dessutom med två små hemma. Förra lördagen fyllde i alla fall Isabella TRE år. Min stora lilla tjej! Jag vaknade av två små händer runt mitt ansikte och en viskande förväntansfull röst: “Mamma, det är min födelsedag idag”. Älskade unge! “Du kan gå upp, jag och Olivia stannar kvar här i sängen” sa hon sedan – och då var det ju bara att lyda. Haha! Jag tassade upp och gjorde i ordning lite födelsedagsfrukost på en bricka till den nyblivna treåringen. Kvällen innan hade vi kommit hem från Barcelona och jag hade varit vaken halva natten för att hinna förbereda allt inför den stora dagen. Vi hade bestämt oss för att bara fira med familjen, men det blev ändå ett bra gäng eftersom släkten på pappas sida var nere i Göteborg över helgen. Isabella hade önskat Bamse-kalas så det hängde vimplar med Bamse och hans vänner i hela vardagsrummet, ballonger i rött, gult och blått – och så hade jag varit iväg och hämtat en helt fantastisk tårta som jag beställt några dagar tidigare. Isabella fick bland annat ett stort Bamse-gosedjur, några figurer och en pyssellåda. Ögonen riktigt lyste när hon öppnade sina paket och det var så kul för en av hennes favoritlekar sedan ett bra tag tillbaka är just den här “fylla-år-grejen”. En av oss låtsassover och så kommer de andra med leksakstårta, presenter och födelsedagssång. Gulle!Strax innan lunch kom pappa hem efter att ha varit borta i nästan tre veckor och det här kan nog ha varit den bästa presenten av de alla. Tanken var ju att Gabriel skulle komma och möta upp oss i Barcelona (morfar ställde upp istället så jag slapp flyga hem själv med båda barnen), men i och med att de kontrakterade en ny spelare var han tvungen att stanna i Brasilien tills allt var klart. Varje dag har Isabella pratat om hur mycket hon har saknat honom så det var väldigt fint att se hur glad hon blev när han kom indansande med ballonger, födelsedagssång och ännu mer paket. Sedan var det såklart bara pappa som gällde ända fram tills gästerna stormade in ett par timmar senare.Allt blev SÅ lyckat och när lillan kröp ner i sängen på kvällen var det med ett stort leende på läpparna. För när Bamse-kalaset led mot sitt slut väntade ännu mer firande. När vi korkade upp några flaskor bubbel och satte igång att spela “Med en enkel tupipan” började nog min pappa ana ugglor i mossen. Han fyllde sjuttio i fredags, men hade sagt att han absolut inte ville bli firad. Men så lätt kommer man inte undan! Hela gänget promenerade vidare mot en jättetrevlig restaurangmiddag inne i Kungsbacka där ännu fler hemliga gäster väntade. Och nu i helgen åkte han med mamma till Beirut. Skoj skoj! Dubbla kalas på sin treårsdag var Isabella mer än nöjd med. Min stora lilla tjej, TRE ÅR!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maja

    Hej, Jag söker med ljus och lykta efter tillbehör till ett Bamsekalas! Var har du fått tag i dessa? Har en snart tvååring och en snart treåring som önskar sig ett Bamsekalas. Vore underbart att slippa pyssla ihop allt själv, på tid som inte finns med tre småbarn.

Annons