Nina Malmström

Isabella 3 år

Förra veckan var vi ju som sagt på BVC med båda barnen. Tremånaderskontroll för lilla och treårskontroll för stora. Det var ju väldigt länge sedan jag skrev något om Isabellas utveckling – så det tänkte jag göra ikväll. Vet inte om det är kul läsning för er eller inte, men det är faktiskt himla roligt att ha sånt arkiverat. Inte minst nu när vi har en lillasyster hack i häl, man glömmer ju allt det här så himla fort. Isabella var fem månader när jag började blogga och det är så skoj att bara kunna söka efter inlägg när man undrar över något som fallit ur minnet. För är det något man får med småbarn så är det kasst minne – jag kommer typ inte ihåg någonting längre. So here it comes:

Isabella är nu nästan 98 cm lång och väger 15,5 kg. Hon kör på storlek 104 i kläder och 24/25 i skor. Ögonen som var blå vid födseln är sedan något år tillbaka ljusbruna och hon har blont, lockigt hår. Förutom två nästan helt spikraka slingor så har hon helt ljuvliga korkskruvar som jag nog aldrig kommer få nog av. Efter att mest ha växt på höjden (haha som hennes pappas krull) har det nu börjat lägga sig ner längs ryggen, men vi har ännu aldrig klippt henne och jag är typ livrädd för att göra det då jag hört så många ”skräckhistorier” om hur barnens lockar aldrig kom tillbaka efter första frisörbesöket. Haha!

Isabella är en riktig liten virvelvind som älskar att showa, dansa och sjunga. Hon som alltid varit väldigt blyg av sig (mot andra än de allra närmsta) har verkligen genomgått en totalförändring under det senaste året. Blygheten släpper numera på bara några sekunder istället för timmar (eller kanske aldrig) och sedan tar hon för sig så det står härliga till. Är vi på en lekplats eller någon annanstans med andra barn söker hon kontakt på ett sätt som jag aldrig sett henne göra tidigare. Allra roligast är det att leka med större barn. Hon vill gärna styra och ställa, men är extremt sällan den som rycker något ur händerna på någon annan och skulle nog aldrig puttas eller så. Arg som ett litet bi kan hon dock bli och det talar hon gärna om, verbal som hon är. Annars är hon en helt underbart gullig liten person som mest hela tiden vill visa kärlek till de hon tycker om. Hjärtat smälter flera gånger varje dag och hon bara växer och växer i sin roll som storasyster. Inte en gnutta svartsjuka har jag sett till sedan Olivia kom till världen.Isabella har verkligen ett ordförråd som heter duga och är i princip aldrig tyst. Munnen går i ett och ibland får man nästan skavsår i öronen av allt babbel, men för det mesta är det bara så otroligt spännande, roligt och underhållande att få ta del av allt som försiggår i denna lilla Tok-Fias huvud. Hon vet PRECIS hur hon ska få oss att skratta och jag säger ofta till Gabriel att Isabella är den roligaste jag vet. Och det stämmer verkligen – jag skrattar SÅ mycket mer nu än innan jag blev mamma.Isabella älskar när vi läser för henne och hon kan typ alla våra böcker utantill ord för ord. Det är så häftigt att se hur snabbt hon snappar upp nya uttryck. Hon förstår allt som Gabriel säger till henne, men använder främst svenska själv – frågar man henne vad saker och ting heter på portugisiska vet hon dock alltid svaret och ibland använder hon det även spontant. Det ska bli så himla spännande att se hur det utvecklas nästa gång vi är i Brasilien, för just nu är det ju bara Gabriel som hon hör portugisiskan från. På sistone har Isabella även börjat lägga märke till att ett ytterligare språk används i vår familj – jag och Gabriel pratar engelska med varandra och det har hon aldrig verkat bry sig om – men nu frågar hon ofta vad jag sa till pappa och vice versa. Det ska bli väldigt intressant att se vad som händer den dagen hon hamnar i en situation där engelska ”är enda vägen till kommunikation”. Vi har ju aldrig pratat engelska direkt till henne, men å andra sidan är det ett språk som hon hört nästan dagligen sedan födseln. Spännande!

Rollspel är det roligaste som finns, men Isabella vill helst bestämma vilka vi andra ska vara och vad vi ska säga. Som sagt, en bestämd liten dam som vet vad hon vill. Annars tycker hon mycket om att pyssla och rita – leka med sina små figurer kan hon sitta och göra själv typ hur länge som helst. Kläder är också väääldigt kul och hon både klär ut sig och testar nya outfits flera gånger om dagen. Det första hon gör när hon kommer hem från förskolan är att springa till sin garderob och ”byta om”. Gabriel är typ i chock över hennes galna klädbeteende, men jag vet ju var det kommer ifrån…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. L

    Roligt att läsa. Jag har en lika gammal tjej som också pratar hela tiden och är lekledare åt oss:) vi pratar bara svenska, måste vara jätte spännande att se hur det utvecklar sig med flera olika språk.