Värkande mammahjärta – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Värkande mammahjärta

Stackars stackars stackars Isabella! Tio minuter innan vi skulle åka till julfesten på förskolan igår ringde de och sa att hon hade blivit dålig. Först blev jag lättad att det eventuellt “bara” var magsjuka – man tror ju först att ens barn typ har satt i halsen, brutit ett ben eller något annat riktigt hemskt när man får de där samtalen – sedan blev jag sååå nojig över att vi alla skulle ligga isolerade här hemma och spy hela julveckan, men så byttes allt det där snabbt bort mot ett fruktansvärt värkande mammahjärta. Min lilla älskade flicka som längtat SÅ mycket till den här julfesten. Vilken besvikelse! Nej fy sjutton, vad orättvist. Jag ville själv bara lägga mig ner och gråta dä jag såg de stora tårarna rulla ner för hennes kinder när Gabriel kom hem med henne en stund senare. “Jag fick inte vara med på julfesten mamma för jag blev sjuk” snyftade hon fram. Mitt lilla hjärta!

Isabella var lite dålig igår och kräktes två gånger, men ändå ganska pigg och bad om både macka, äpple, clementin och pepparkaka. Under natten sov hon ganska oroligt, men inga tecken på magsjuka och idag är hon precis som vanligt igen. Jag och Gabriel känner oss bra, men man går ju lite som på helspänn här hemma. Håller alla tummar och tår för att det inte blir något mer – i så fall har jag nog förklaringen. Vi var ju på BVC förra veckan och då skrev de ut Movicol Junior då Isabella ofta är ganska hård i magen och kan gå och hålla sig i flera dagar. Vi har sedan dess blandat en halv påse i gröten eller yoghurten vid frukosten, men det var först igår som hon faktiskt åt upp hela skålen (har ingen jätteaptit om morgnarna) och kanske faktiskt fick i sig allt pulver. Jag vet inte, men jag hoppas och vill väl tro att gårdagen kanske var en effekt av detta för tydligen kan den här typen av symptom uppstå. Så förhoppningsvis klarar sig resten av familjen, men vi avvaktar lite till och skjuter på Värmlandsresan tills imorgon om inget mer händer tills dess. Hua!Årets Luciafest missade Isabella också typiskt nog – för den 13onde var ju i torsdags och hon går bara måndag till onsdag, men vi såg Luciatåg både på bibblan och i kyrkan så hon var ganska glad ändå…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennifer

    Åh stackars Isabella! Jag tror nog att din teori kan stämma. Jag åt movicol ett tag och jag mådde så illa. Tog ett tag tills jag började läsa på biverkningarna och förstod att det var den det berodde på. Efter jag slutade med den blev det mycket bättre. Be om något annan läkemedel om det fortsätter. God jul på er!

  2. Eva Karlsson

    Tråkigt att hon blev sjuk lilla skruttan😥😥- man lider verkligen med henne . Men blev hon inte inbjuden till luciafirande😱😱- så gör dom alltid här med lediga barn. De tycker jag var dåligt av dom. De är ju en viktig del av de gemensamma. Ja ja nu håller jag tummarna för att ni ska kunna åka iväg till Värmland över julen. Många kramar