Få bebis att ta flaska – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Få bebis att ta flaska

Vi försöker få Olivia att ta flaska lite smått här hemma, men det går verkligen inte bra. Hon vill inte ens suga på nappflaskan när vi stoppar in den i hennes mun – det är inte det minsta intressant alls. Än så länge har vi provat med Medela, MAM och Avent, men det har inte varit någon som helst skillnad. Nu vill jag väl inte påstå att vi är försökt särskilt ihärdigt, men ändå… jag hade ärligt talat knappt tänkt tanken på att hon INTE skulle ta flaska, för det gjorde ju Isabella direkt och utan några konstigheter överhuvudtaget. Vi testade faktiskt första gången redan för ett par veckor sedan då jag tyckte det vore skönt att kunna ge henne en flaska någon gång ibland – typ om jag vill börja träna snart eller om Gabriel/morfar ska gå ut på en barnvagnspromenad själv någon gång… ja, ni fattar – och då gick det rätt bra. Men det var liksom bara en eller två gånger, för sedan åkte Gabriel till Brasilien och då var det ju lättast för mig att bara fortsätta helamma. Så nu när han är tillbaka och vi skulle prova igen… nej, då gick det inte alls. Har ni kanske något tips på hur man får bebis att ta flaska?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Vi försökte “allt” med bägge våra barn men gav upp till slut. Jag kände mig ganska låst under det första halvåret! Sedan fick de börja med gröt och mat, men välling blev ju aldrig aktuellt. Så här i efterhand tycker jag att det var ganska skönt. Ingen “välling-avvänjning” att bekymra sig för :). Men opraktiskt var det när de var spädisar.

  2. Stina

    Svårt det där. Det är nog bara att träna henne på olika. Pumpar du eller ger du ersättning? Men förstår inte riktigt hur du menar… träna hunner du inte det utan att ge flaskan? Eller om Gabriel tar en promenad efter stt du har ammat precis? Eller är hon superglad för mat och vill äta heeeela tiden?
    God jul