Vår julaftonsmorgon – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Vår julaftonsmorgon

Herregud – dagarna bara susar förbi i vanlig ordning, om än ÄNNU snabbare nu under julledigheten. Vi är fortfarande rätt krassliga och jag har dessutom dragit på mig en ögoninflammation. Härligt! Tur att vi bara ska vara hemma hos mamma och pappa imorgon på nyår, och inte har några jätteplaner i alla fall. Jag tänkte hur som helst skynda mig att berätta om vår jul innan den är helt förbi – det har faktiskt varit himla skönt att bara koppla bort allt i ett par dagar, men man hamnar ju ganska snabbt lite på efterkälken. So here we go 🙂

På julaftonsmorgon vaknade vi till ett helt fantastiskt vackert vinterväder. Barnen rusade ut i stallet där de kvällen innan lämnat julgröt och pepparkakor till Tomten. WOW! Allt var uppätet (nog inte alls av min kusins Cane Corso)! Sedan väntade grötfrukost med hela gänget: vår lilla familj, mina föräldrar, min lillebror Max, min faster och farbror, mina två kusiner med respektive och barn. Fullt hus med andra ord, precis som det ska vara. SÅ mysigt! Bara min storebror och hans familj som saknades, men de kör vartannat år och nu var det svägerskans sidas tur. Dagen innan hade vi varit uppe på fjället och åkt lite skidor – Isabella fick testa några första åk och Gabriel hade privatlektion med en bekant som jobbat som skidlärare. Sedan blev det julklappsspel och uppesittarkväll framför Bingolotto, som dock kan vara typ det tråkigaste som finns – ändå spelar man år efter år. Så jag passade på att rimma på mina paket och äta julgodis och kakor under tiden… Mina små tomtenissor <3 Jobbigt att fira jul…Julgranen hade de huggit ett par dagar innan i min farbror Håkans skog. Vi är oftast med på det och det är himla mysigt, men i år kom vi upp lite för sent. Dock aningen svårt att ta sig ut i skogen med barnvagn ändå så… 

Vi brukar nästan alltid fira jul i Torsby i norra Värmland där min pappa är ifrån. Min farbror med familj bor på en över hundra år gammal släktgård som från början tillhörde min farmors morföräldrar. På gården finns det bland annat hästar och just den här julaftonen fick kusinbarnens lilla Monti följa med ut på den årliga julpromenaden. En snowracer fästes i sadeln och så fick kidsen turas om med att åka. Gissa om Isabella tyckte att det var spännande!Vi hade snö och minusgrader hela julveckan, typiskt nog hade Gabriel glömt att ta med sin jacka (!) upp till Värmland… Som tur var fanns det några extra däruppe att låna, annars hade han nog inte sett så glad ut som på bilden nedan. På julafton hade vi nämligen över tio minus kallt. Brrr! Greta åkte spark 🙂 Ut på tur! Där i bakgrunden skymtar ni gården. Ett helt fantastiskt vackert hus på runt 400 (!) kvadrat – super när vi ju bara blir fler och fler för varje år som går 😉 

Efter promenaden fick Isabella ta sig en kort ridtur. Hon ser lite sammanbiten ut på bilden, men det var nog mest för att hon började bli frusen. Haha! Vi har använt ullunderställ varje dag uppe i Värmland, vilken bra grej va. Sedan väntade julbad, finkläder och Kalle Anka innan det var dags att hugga in på all god mat. Men det får nog komma senare ikväll för nu vaknade visst lilla O från sin siesta. Kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.