Time for a big change – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Time for a big change

Gomorron gomorron! Nu har fyra månader gått sedan förlossningen och jag börjar känna att det är dags att ta hand om mig själv lite bättre. Under den här tiden har jag enbart fokuserat på min lilla bebis (och min stora flicka såklart) och ingenting på min hälsa. Jag har gått och lagt mig alldeles för sent, ätit onyttigheter varje dag och förutom lite promenader knappt rört på mig överhuvudtaget. So, it’s time for a big change. Jag vill känna mig piggare och starkare i både kropp och knopp – därigenom vet jag att jag också kommer bli gladare. Så idag sätter jag igång. Här är min plan:

  • Försöka gå och lägga mig senast kl 23 varje kväll, gärna tidigare.
  • Minska skärmtiden – lite svårt när man jobbar med sociala medier, men när jag väl sätter mig för att skriva gäller det att vara mer fokuserad. Har bett Gabriel om en timma ensam varje dag för enbart detta, sedan tillkommer ju såklart lite fotande och så under dagen. Men det är just de där omedvetna scrollandet på telefonen som är både en riktig tid- och energitjuv, det ska minskas.
  • Inte ta med telefonen in i sovrummet när det är dags att sova – bättre att läsa en bok innan läggdags.
  • Inte äta fika + choklad + liknande varje dag. Tänk om jag endast kunde hålla mig till helgen/speciella tillfällen. Haha, fast det är frågan om det någonsin kommer hända. Jag är en riktig godisgris!
  • Dricka mera vatten.
  • Promenera mera.
  • Försöka få till några träningspass hemma per vecka. Det gör inget om de är korta, huvudsaken är att de blir av. Jag avskyr egentligen att träna hemma, men jag vill ändå väcka kroppen lite försiktigt till liv innan jag skaffar gymkort. Tanken är om 2-3 veckor. Längtar! Jag har alltid älskat att röra på mig.

Jag startade dagen med havregrynsgröt till frukost, med banan och kanel. Sedan blev det ett litet träningspass på vardagsrumsgolvet. 6 lätta övningar x 3 med fokus på bäckenbotten och inre magmuskulatur. Jisses vad svårt det är att aktivera bäckenbotten och magen samtidigt som man ska komma ihåg att andas. Två saker klarar jag någorlunda bra att hålla koll på, men så tappar jag andningen. Hjälp! Nu ska jag äta lite lunch här hemma och ta med mig lillan ut på en promenad innan storasyster ska hämtas hos dagmamman. Kram på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons