Dubbla medborgarskap till barnen? – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Dubbla medborgarskap till barnen?

Jag fick en annan fråga på Instagram häromdagen som handlade om huruvida barnen har dubbla medborgarskap. Ja! Isabella har både svenskt och brasilianskt medborgarskap, Olivia har än så länge bara svenskt – men vi ska ansöka om brasilianskt även till henne nu när vi åker i slutet av mars. En självklarhet för oss bland annat för att de ska kunna vistas i såväl Sverige som Brasilien på obestämd tid samt obegränsat kunna resa in i och ut ur bägge länder. Sedan är de ju båda 50% svenska och 50% brasilianska så något annat har vi faktiskt aldrig ens funderat över? Däremot har Gabriel, förutom sitt brasilianska, även ett italienskt medborgarskap så det borde vi ju också kunna ansöka om till flickorna. Om man nu ens får ha tre? Någon som vet? Och finns det i så fall några fördelar respektive nackdelar med detta? Det är egentligen inget vi har tänkt göra, men blev bara lite nyfiken på vad det kunde innebära när frågan dök upp.Igår eftermiddag åkte vi till Kungsmässan direkt efter att jag hämtat upp Isabella hos dagmamman. Vi hade fått önskemål om att införskaffa ett par lite högre vinterkängor till lillan då de ju åker så mycket pulka om dagarna. Att få in snö i skorna kan ju vara det värsta som finns. Så sagt och gjort. Vi fyndade ett par Gore-Texstövlar från Viking till halva priset på rean, kanske inte de jag valt i första hand utseendemässigt – men perfekta till lek och bus i snön vilket ju såklart är det viktigaste. Och såklart, att Isabella blev nöjd. Alltså gissa bara! Hon växte flera centimeter av stolthet och studsade runt i shoppingcentret för att testa sina nya “coola och tuffa dojor”. Älskling!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. AMI

    Hej! Jag är italienska och mina barn är bara svenska än så länge, men ska bli italienska också. Men i och med att det är två EU-länder så har man inte många fördelar av dubbla medborgarskap, förutom att kunna rösta i framtiden.

Annons