Nina Malmström

Samsovning & otröstlig bebis

Gomorron gomorron! Gabriel gick upp med båda barnen idag och kom in med Olivia igen precis innan han skulle iväg för att lämna Isabella. Då ammade hon lite och sedan somnade vi båda om bredvid varandra. Så himla mysigt! Hon sover fortfarande, men jag smög upp för en stund sedan. När jag berättar att vi samsover med barnen får jag ofta frågan om inte Isabella vaknar när Olivia skriker. Det var jag också lite orolig för i början, men om sanningen ska fram så skriker Olivia aldrig om nätterna. Hon bara gnyr lite när hon är hungrig eller har tappat nappen – i och med att jag alltid finns på en max en armlängds avstånd så är hennes behov snabbt uppfyllt. Dessutom sover Isabella som en sten. Haha!Vi brukar lägga ner Olivia i sitt crib när flickorna somnat så att Isabella inte ska rulla över henne. Sedan får hon komma över till stora sängen när hon vaknar för att äta och 9 av 10 gånger blir hon kvar där för resten av natten. Då ligger jag mellan barnen och kan amma halvt i sömnen om lillan skulle bli hungrig igen. Så här har vi gjort sedan start. Gabriel? Han sover på en madrass på golvet. Haha! Han får inte plats i vår 160säng, men en större är faktiskt beställd.

Olivia skriker faktiskt ytterst sällan överhuvudtaget. Förutom några veckor med magont där i början så har hon varit en himla nöjd och ”behändig” bebis. Nu det senaste har vi dock upplevt en liten förändring. Hon nöjer sig inte med sitta eller ligga still några längre stunder mer, utan ska gärna upp i famnen och allra helst gå runt, runt. Man märker att hon behöver mer närhet än tidigare så bärsjalen och selen går varma här hemma. Olivia blir även jättearg om vi låter henne sitta kvar i babysittern på golvet medan vi andra sätter oss för att äta middag, även om den självklart står PRECIS alldeles intill – då skriker hon tills hon också får komma upp till bordet. Hon vill ju vara med såklart! Vi har en sån där babyinsats till vår Tripp Trapp, men bara en stol… så vi får nog försöka lösa en till. Igårkväll blev hon plötsligt alldeles otröstlig liksom från ingenstans och bara skrek och skrek och skrek så att tårarna sprutade. Jag tänkte först att hon måste ha blivit sjuk, men hon hade ingen feber. Vi testade med pysventil, men inga pruttar kom ut så det verkade inte heller vara gaser som besvärade. Jag höll på att natta Isabella, men efter nästan 30 minuters gallskrik bytte jag till sist av Gabriel och då slocknade lilla O helt utmattad i min famn. Kan det vara någon utvecklingsfas måntro? Mellan 4 och 5 månader? Vad tror ni? Jag är så dåligt insatt i alla de där olika faserna, men det brukar ju förklara en hel del när det kommer till de små.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linn

    Min tjej som är född 13/9 (två veckor innan bf) är extra känslig sedan ett par veckor, kan bli alldeles förstörd om jag ger över henne till någon annan t ex, kan även vara till pappan. Tycker det börjar bli lite bättre dock. Ska tydligen vara en utvecklingsfas nu och jag tycker att hon plötsligt kan mkt mer så hon är nog förbi den värsta krisen och har lärt sig nya färdigheter nu 🙂