Nina Malmström

Nyttigt lördagsgodis

På torsdagar är vi alltid ute på äventyr – större delen av dagen blir det häng på bibblan, SOM vi älskar det där stället. Ville bara kika in och tipsa om den här lilla påsen som jag upptäckte på Willys häromdagen. Mangobollar! De är faktiskt riktigt goda. Alltså mums! Och enligt innehållsförteckningen ska de endast innehålla mango och passionsfrukt. Lite ”nyttigare lördagsgodis” helt enkelt! Vi har ju försökt undvika socker så gott det går till Isabella, men släppt på det en hel del det framför allt under det senaste halvåret. Länge gick det att ge henne något annat när vi till exempel fikade och så var hon nöjd – typ någon god frukt eller smarriga bär. Det funkar dock inte längre och det känns ju helt fel att vi skulle smaska i oss mitt framför henne, men neka henne när hon ber om att få smaka. Det är ju bara så himla mysigt att ta en fika. Och så älskar vi att baka tillsammans! Så nu får Isabella typ glass, kakor och bullar ibland, godis ger vi däremot inte. Så länge vi undviker att äta det när hon är med så är det inga problem. Jag tänker att ju längre man kan låta bli desto bättre, snart blir det ju barnkalas och hela trudelutten och då blir det ju som det blir ändå… Vi får se hur det går med lillasyster sedan också – såklart alltid svårare med tvåan, men jag hoppas att vi lyckas hålla henne borta från sötsaker ett bra tag till i alla fall. Vi lagar nästan all mat från grunden, har bara naturell yoghurt hemma och försöker endast köpa bröd utan socker, Isabella gillar varken ketchup eller saft och läsk har hon aldrig smakat på. Som jag sagt tidigare angående detta så tror jag inte på att förbjuda något, men som förälder kan man göra ett aktivt val i vad man väljer att servera. Hur gör ni med socker och så vidare till de små? Hur tänker ni? 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linn

    Så roligt att höra hur andra tänker. Vi har EXAKT samma tänk med våran dotter som är 2 dagar yngre än Isabella. Senaste halvåret har hon fått börja fika kakor, bullar, glas osv. Men fortfarande i måttlig mängd, och inte för ofta! Godis och Läsk vill jag vänta med så länge det går. Än så länge är det inga problem, hon accepterar att det är ”vuxengodis” eller ”vuxendricka”. På lördagar bruket hon få torkad frukt som ”godis” och det är hon så nöjd över!! Jag är glad sålänge det funkar på dethär viset!