Hur resa säkert? – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Hur resa säkert?

Jag behöver er hjälp. I slutet av mars åker vi till Brasilien och jag funderar hur sjutton jag ska lösa det med bilstol till Isabella. Större delen av tiden kommer vi spendera hos Gabriels familj där jag tidigare har lämnat två bakåtvända stolar (då det är i princip omöjligt att hitta en bakåtvänd på plats i landet), men för att ta oss fram dit kommer vi behöva transportera oss med bil några kortare sträckor. Främst till och från flygplatsen. Kollektivtrafik är inget alternativ. Ärligt talat får jag ont i magen vid bara tanken att ha henne framåtvänd, men jag tänker att det väl åtminstone måste vara bättre än att sitta i bilen helt utan någon slags “skyddsanordning”? Hon är ca 98 cm lång och väger ca 16 kg… Jag har kikat lite på Boostapak? Och så den där Nachfolger som börjat dyka upp lite här och var och som ju faktiskt är bakåtvänd… Någon som varit i liknande sits? Kan ni snälla hjälpa mig?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Hej!! Vad roligt att åka tillbaka till brasilien. Vi bodde där samtidigt som ni fast i SP. När vi kom dit var vår yngsta 2 och vi hade med en Britax Two-way men hur vi än vände och vred på så gick det inte i den brasilianska bilen att fästa den bakåtvänd. Så han fick sitta framåt från 2 till 4 års ålder. Det gick bra man man var allt rädd varje gång man satt i bilen. ( särkilt med fen trafiken som är i Brasilien) 🙈😊

  2. Catrinr

    Barnombord.no har en veske til bilstol, da kan du ha den med i flyet, trille den og enkelt frakte en bakovervendt bilstol. Britax two way passer f.eks også i flysetet. Ultimate car seat travel bag heter den

  3. Sofie

    Min dotter är precis lika lång som Isabella och väger 18 kg, i sambons bil så har vi en framåtvänd stol (hon åker kanske i den var tredje månad, 2 mil totalt/gång) då det är en jobbbil och svårt att hitta en smidig bakåtvänd stol som passar och är enkel att montera så blev detta vår lösning. I min bil som hon åker i varje dag har vi en bakåtvänd axkid minikid. Jag tror absolut att hon sitter bättre i en framåtvänd än ingen alls. Försök hitta den säkraste du kan med sidorotation och djupa kanter både runt huvudet och kroppen samt bra bältesspänning så tror jag det kommer funka kanon.

Annons