Mänsklig napp & utvecklingsfas – Nina Malmström
ninamalmstrom

Nina Malmström

Annons

Mänsklig napp & utvecklingsfas

Hej fina ni! Trött morsa här. Lilla O har, i alla fall om man jämför med hennes storasyster, sovit rätt bra ända sedan start – men just nu är hon nog verkligen inne i någon utvecklingsfas. De senaste nätterna har jag fått agera mänsklig napp typ från det att jag går och lägger mig tills det att jag går upp. Det är väl bara att bita ihop, men lite lätt zombie-varning sådär när jag tittar mig i spegeln kan jag lova… Idag var jag bara tvungen att lägga mig en stund innan middagen och sov som en liten gris i över en timma. Som tur var bjöd Kungsbacka på strålande sol och blå himmel i alla fall – och då blir man ju ändå något piggare. Så himla härligt! Jag som försöker komma igång med lite träning körde ett pass på vardagsrumsgolvet och sedan gick jag ut på en härlig promenad med lillan i vagnen. Vi hämtade upp storasyster hos dagmamman och hängde på en lekplats i någon timme, efter att först ha svängt förbi BVC och pratat med läkaren angående vaccin inför Brasilien. Min lilla tjej, blir bara mer och mer kär i henne för var dag som går.

Jag behöver ta sista Twinrix-sprutan och tydligen även en annan som jag missat vid tidigare resor, men som kan vara bra att ha. Vi ska dit igen nästa vecka och då blir det sprutor för hela familjen. Olivia ska få de vanliga som ges vid fem månader och Isabella ska fylla på med vaccin mot Hepatit A. Imorgon ska jag ringa till Infektionsmottagningen på Halmstad sjukhus och rådgöra med dem om en eventuell vaccination mot Gula Febern för Olivia också (vi andra har från tidigare), egentligen är hon för liten – men ibland vaccinerar de ändå vid förhöjd risk. Jaa, mycket att tänka på… Tuberkulossprutan har i alla fall båda barnen redan fått. Sedan började läkaren prata om malariatabletter, men det har vi aldrig tagit vid tidigare resor. Och när jag googlar verkar det inte som om det egentligen ska behövas, men jag får väl fråga experterna imorgon om det också…

Nu ska jag tvätta av min ansiktsmask (min hy är KATASTROF, men det var jag ju också ganska beredd på att den skulle bli i samband med amning osv…) och sedan krypa ner mellan mina trollungar. Imorgon väntar en tung dag, begravning för en barndomsvän. Det är tack och lov över tio år sedan jag var på en begravning sist, då gick både min mormor och farmor bort inom loppet av några få månader. Det var fruktansvärt sorgligt såklart, men ändå lite väntat på grund av ålder och sjukdom. Det här var dock alldeles, alldeles för tidigt. Livet är så jävla orättvist va!Efter nästan ett år i lägenheten har vi äntligen börjat elda i den öppna spisen. Så mysigt med en brasa om kvällarna!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
ninamalmstrom

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Hoj
  Ang vaccin. Läst att det är viktygt m vaccin mot mässling röda hund o påssjuka (18 mån vaccinet). Men står det tidigast kan gra vid 6 mån. Men kanske inte bra f kroppen få det så tidigt…?!?!, men iofs inte bra få mässlingen heller….?! Hör noga m VC, vaccinationsftg, kunniga om vaccination o spädbarn!!! Lycka till o trevlig resa!!!
  PS, jag har också liten tjej som blev 5 mån den 13e feb!
  Kram

  1. ninamalmstrom
   ninamalmstrom

   Tack för din kommentar 🙂 Jag pratade med en infektionsläkare som är specialist inom området senast idag faktiskt angående just detta, och hon ansåg inte att Olivia skulle ta mässlingsvaccinet inför den här resan. Dels då det är så extremt ovanligt i Brasilien (i princip alla är vaccinerade), dels då de antikroppar hon fått från mig kan slå ut vaccinet så att det ändå inte ger någon effekt om jag förstod det rätt… Inför vår Barcelonaresa då Olivia bara var två månader ansåg barnläkaren på BVC inte heller att mässlingsvaccinet var nödvändigt. Skönt att få det bekräftat av en expert för jag hade samma tankar och funderingar som du. Vad kul att våra flickor i princip är lika gamla!! KRAM <3

 2. Magda

  Hej!

  Jag har en liten kille i samma ålder som Olivia och har precis som du fått agera mänsklig napp de senaste nätterna😴 Han har också sovit helt ok ändå så de måste va nån fas helt enkelt. Men de skönste med att ha barn sen förut är ju att man vet att de går över😅👍🏻 ha en fin dag!

Annons